חרדות פתאומיות בגיל 55

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדות פתאומיות בגיל 55
    שושה
    29/10/2010

שלום רב,
    הנני אשה בת 55 הרתוקה לכסא גלגלים מגיל ינקות כתוצאה מפוליו. לפני כ-3 חדשים התחלתי לסבול מסחרחורות אשר רופא אף אוזן גרון כינה ורטיגו. עדיין יש לי לעשות בדיקה בהדסה לצערי רק בסוף דצמבר. בתחילה הייתי בפניקה כי לא הבנתי מה זה. לאחר מכן נרגעתי למרות שהן עדיין ממשיכות והכדורים שהרופא נותן אינם עוזרים. מה שמדאיג אותי יותר אלו הן התקפי חרדה שהחלו לאחר כחודש באופן פתאומי וללא שום סיבה מיוחדת. ההתקפים באים בפתאומיות באמצע העבודה או בלילה ת(בכל שעות היממה) לפעמים כמה שניות ולפעמים מלווה אותי כמה שעות. זה גורם לי למצב רוח נכאים ומחשבות רק על דברים רעים, גם על מוות שעלול לבוא מוקדם לפני שהצלחתי לראות נכדים ולהנות עוד מהחיים. תמיד הייתי אשה שמחה למרות שעברתי משברים בחיי.בהתקפי חרדה לפעמים אני מרגישה כאילו אני בתסריט או חלום שחוויתי (הרגשת deja voux,לא יודעת אם איתתי נכון) כאילו החלום והמציאות מתערבבים יחד. לא ברור וזה מכניס אותי לחרדות אימה(למרות שהתסריט עצמו אינו אימה). רופאת המשפחה טוענת שכנראה זה גיל המעבר והמליצה על סירופ פלסיפורה לרגיעות. אני לא רגועה כלל ומפחדת שמשהו אצלי במוח משתבש.האם זה קשור לסחרחורות? אני רוצה להמשיך לצחוק ולשמוח.אנא המליצו מה עלי לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות פתאומיות בגיל 55

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות פתאומיות בגיל 55 - תגובה

ד''ר אודי אורן
    29/10/2010

לשושה שלום,
    ראשית חשוב שתעשי בדיקות רפואיות, כולל בדיקות נוירולוגיות ממוקדות.
    שנית, די ברור שהתקפי החרדה באו בעקבות הסחרחורות.
    אני ממליץ על פניה לטיפול EMDR או טיפול התנהגותי - קוגניטיבי שיוכל לעזור לך עם התקפי החרדה.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 55 הסובלת מחרדות

שושה
    29/10/2010

תודה עבור תשובתך המהירה. אכן ביצעתי בדיקות דם שונות ובדיקות לב (בשל ההיסטוריה של בעיות לב של אמי) . כמו כן הייתי אצל ניורולגית לאחר התקף הסחרחורות אשר אותן תרצה בלחצים בעבודה שאני נתונה בהם פעמים רבות.
    לאיזה בדיקות היא אמורה להפנות אותי בשל התקפי החרדה? כמו כן האם הטיפול ב-EMDR נעשה ע"י פסיכולוג ואם כן האם הנך מכיר משהוא בירושלים בקופ"ח מאוחדת ? אשר מבצע זאת. בתודה מראש.

ן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 55 הסובלת מחרדות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    30/10/2010

לשושה שלום,
    אין בדיקות לתופעות חרדה אבל יש בדיקות לסחרחורות.
    טיפול EMDR נעשה על ידי פסיכולוג או איש מקצוע אחר בתחום בריאות הנפש.
    אני מציע לך לפנות למערך בריאות הנפש של קופ"ח מאוחדת ולשאול אותם.
    תוכלי למצוא שמות באתר עמותת EMDR - ישראל.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו