פחדים או חרדות לבתי בת ה 9

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• פחדים או חרדות לבתי בת ה 9
    דיגי
    03/11/2010

אני אם חד הורית לילדה בת 9 אני לא בקו הבריאות ו(למרות שאני משתדלת לא להראות לה זאת )איני כמעט עוזבת את הבית ,אך שאני פעם בחודשיים רוצה לצאת לסידורים בתי חוששת שהיא תבוא ולא תראה אותי ,למרות שאני אומרת לה שכעבור שעה אחזור (סבתא וסבא בבית )הפחד/חרדה הזה מתבטא בתחנונים ובדאגה שמה יקרה לי משהו באוטובוס וכו במשך יום לפני מספר פעמים במשך היום ,רואים שהיא בפחד ומתחננת שלא אלך והיא טוענת שהיא בחרדה כל הדרך הביתה על כך כמו כן קשה לה לעיתים להירדם מפחדת ,לבד עד לפני כשנה ישנה לידי בחדרי בנוסף חוששת בעיקר לבריאותי וכן לבריאותה מכל דבר קטן היא נלחצת דאגנית מאד וכן לכלבתנו החדשה היא כל הזמן בודקת היכן היא ואם לא קרה לה משהו והיא ברחה (כי בעבר הכלבה ברחה מהבית )והיא מעדיפה לא לצאת לבילוי / או שאני לא אצא העיקר שהכלבה תיהיה בטוחה ושמורה .(יש לציין שגם אני חוששת לכלבה אך לא ברמה כזאת .התופעה הזאת היא החמירה במשך השנה האם זה בגלל שהיא רגילה לראות אותי בבית היא נלחצת כך .
    יש לציין שהיא ילדה מצטיינת בלימודים ואהודה חברתית והיא מסתדרת מצויין והולכת לחברות .. האם היא צריכה טיפול האם זו חרדה ? (הלילה היא אמרה שקשה לה לינשום בלילה ,ייתכן כי היא הראתה פחד לקרובת משפחה וכן לסבתא שעדיין לא חזרה בערב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחדים או חרדות לבתי בת ה 9

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים או חרדות לבתי בת ה 9 - תגובה

ד''ר אודי אורן
    07/11/2010

לדיגי שלום,
    יש סיכוי נמוך שהילדה לא מודעת ברמה זו או אחרת למצבך הבריאותי.
    סביר להניח שהדאגה שלך לבריאותך משתלבת עם הדאגות שלה.
    אני ממליץ לקיים שיחות עם הילדה לגבי הדאגות שלה, ולשתף אותה במידה מתאימה במה שקורה ובמה את עושה כדי לשמור על בריאותך.
    אני ממליץ לך לקבל ייעוץ/ליווי מפסיכולוגית בית הספר או בשירות הפסיכולוגי החינוכי, או בקופת חולים.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו