התייעצות

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• התייעצות
    רינת
    01/12/2007

שלום לכם
    זו היא הפעם הראשונה שאני נכנסת לאתר זה אני לא יודעת אם זה נכון שנכנסתי ואם הסיפור שלי מתאים לפה . וזו היא הפעם הראשונה שאני מספרת את זה למרות שהיום אני אישה נשואה בת 29 +2 ועדיין שלב זה בחיי מטריד ורוצה לשכוח אותו .
    הסיפור שלי מחולק לשניים בילדות שלי כשהייתי בת 12-13 היה לי דוד שכל הזמן היה שיכור ותמיד היהכ אוהב לחבק אותי והיה פעמים שלא הרגיש והבחין שאני אחיינית שלו היה נוגע בי אם זה בשדיים או באיבר המין אבל הבעיה שאז הייתי שמחה אף פעם לא התנגדתי והיו פעמים שאני התחלתי בזה .
    - זה הסיפור עם הדוד שקרה כמה פעמים .
    אבל הבעיה שדבר כזה קרה גם עם הבן דודה שלי שהיה יותר קטן ממני שלפעמים כשישנו אצל סבתא היינו נאלצים לישון כל שניים ביחד וקרה פעמיים או 3 שהייתי בלי שירגיש בהתחלה שיכניס את היד לכיוון החזה .
    סיפור אחר גם עם בן דודה שיותר גדול ממני שאיתו הוא התחיל בזה אבל אני לא התנגדתי .
    ופעם סיפור עם בעלה של דודה שזה קרה רק פעם אחת שהוא הכניס את היד לכיוון איבר המין .
    כל הסיפור שסיפרתי אני לא יכולה להוציא מהזיכרון אני נגעלת כל פעם שאני נזכרת בזה כי מרגישה שזה קרה בגללי שאני רציתי את זה אף פעם לא התנגדתי ,כל זה קארה בערך בגיל שציינתי 11-13.
    אבל ישנ סיפור שקרה איתי בגיל יותר מבוגר בת 15 אני חשבת שאח שלי שהיינו ביחד ולבד בבית ניסה לנגוע בשדיים שלי ופה אני רצתי והתחלתי לבכות ההורים שלי ידעו על זה (האימא) ודיברה איתו והוא בא והתנצל ובאמת אני ידעת שזה קרה בלי שיתכוון לזה כי אני מכירה אותו אבל הבעיה שהוא עכשיו מחוץ לארץ יותר מ 10 שנים ואני עדיין חושבת על זה .
    האם אני אשמה למה זה קרה איתי, אני אף פעם לא התנגדתי, איך אני יכולה לשכוח , מה עליי לעשות
    אנא תעזרו לי .
    הסיפור השני הוא על הפחדים והסיוטים שאני עוברת כשאני חושבת על האנשים שאני אוהבת למשל אם ביום מסויים בני קרה איתו משהו (הוא בן 3.5 ) כל הלילה אני חושבת על זה ומתחילה להיות לי מין סרט של סיוטים שאם זה קרה או זה ומתחילה לבכות ... זה קורה לי המון .
    וגם למשל על אימא שלי שבגלל שהיא מעשנת אני כל הזמן פוחדת לאבד אותו וגם כן מין סרטים של סיוטים שלא עוזביןם אותי לשנייה בכי חזק .
    האם ישנו טיפול כלשהו , מה אפשר לעשות
    תודה וסליחבה על אורך ההודעה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד התעייצות לנושא אחר

רינת
    01/12/2007

שלום
    זו הפעם הראשונה שאני נכנסת לאתר זה . היום אני בת 29 נשואה +2 . אני חושבת שיש לי מה שנקרא התקפי חרדה , זה התחיל בלימודים כשהייתי פןחדת להשיב לשאלות לא הייתי אוהבת שמורה יפתיע אותי בשאלות הייתי רועדת להשיב . אז לא חשבתי שיש ישנה בעיה חשבתי זה סוג של ביישנות .
    כשנכנסתי למכללה ללמוד והיו מבקשים להציג רפרט הייתי מטה מפחד כל הגוף רועד לא יכולה לנשום וגם מתחילה לגמגם ודפיקות לב חזקות ומהירות , וכאילו הייתי מכינה את עצמי ומדברת עם עצמי להירגע ואין משהו מפחיד ותירגעי את תהיי טובה ואין מישהו יותר טוב ממך אבל לא עזר . ברפרט שבו הייתי עם מישהי אחרת כלומר זוג היה פחות או יותר טוב אבל אם זה לבד היה נוראי .
    רק אז התחלתי להרגיש שיש לי בעיה וזה גם התבטא בכל דבר אם אני צריכה להרים טלפון לשאול מישהו מסוים לוקח לי שעות עד שאני מעיזה להרים את הטלפון ולדבר וגם אז דפיקות הלב שלי מהירות . בעלי התחיל לשים לב ותמיד היה אומר לי את לא צריכה להרגיש ככה אין מישהו יותר טוב ממך אבל לא יודעת למה זה קורה לי , למרות שאני יודעת שאני יכולה ויודעת טוב מאד תשובות אבל בכל זאת .אני היום עם תואר ראשון בחינוך לא מלמדת כרגע אבל בכל פעם שאני צריכה להתראיין כל מה שציינתי לעיל קורה איתי .
    האם אתם יכולים להגיד לי במה מדובר ואם ישנו טיפול מסוים .
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרינת

ד''ר חיים היילפרין
    03/12/2007

את מעלה מספר נושאים כאובים, שעיקרם ההתעללות המינית שעברת כילדה והחרדות מהן את סובלת. ראשית, תוציאי לך מהראש, אבל לחלוטין, שאת אשמה או אחראית למה שקרה לך בילדותך (גם אם נהנית מזה בזמנו). שנית, זה רק טבעי שעם משא טעון שכזה של אשמה, בלבול וכאב תסבלי מפחדים וחרדות מאוחר יותר. למזלך, את יכולה "להשתחרר" הן מטראומות הילדות והן מהחרדות בטיפול פסיכולוגי מתאים, ואני ממליץ לך בחום ליצור קשר איתי או עם מטפל אחר המתמחה הן בטיפול בקורבנות של פגיעה מינית והן בטיפול בהפרעות חרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו