אשמח לעזרתכם.

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• אשמח לעזרתכם.
    מאיה
    26/11/2010

אני בת 17 ומאז ומתמיד אני זוכרת את עצמי רגישה מאוד למגע , קופצת ישר כשנוגעים בי . אני כמעט ולא יכולה שגברים חודרים לי יותר מדי למרחב הפרטי ומרגישה גם גועל כזשה קורה אפילו אם זה אבא שלי או אחי [ יש לציין שיש לי חבר כבר במשך שנתיים ויש בנינו אינטמיות ומגע ואני ממש לא נרתעת ממנו ] .
    מאז שאני קטנה יש לי חרדה מאוד גדולה שיאנסו אותי וזה בעצם הפחד הכי גדול שלי .
    זה הגיע למצבים שהייתי חושדת שאבא שלי מבצע בי דברים בזמן שאני ישנה למרות שאין מצב כזה כי ישר הייתי מתעוררת ומרגישה ואבא שלי הוא פשוט לא בן אדם כזה .
    אני כל הזמן נמצאת בפחד שיפגעו בי אני כמעט ולא סומכת על אנשים ובעיקר לא על חבר שלי [ למרות שהוא בחיים לא נתן לי סיבה לחשוד ] אני מחטטת לא במסמכים אישיים ובחפצים אישיים במטרה למצוא משהו , לתפוס אותו על משהו מה שמקשה עליי מאוד בחיי היום יום ובאינטרקציה עם אנשים בכללי .
    ממה זה נובע לפי דעתכם ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לעזרתכם.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לעזרתכם. - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    29/11/2010

לינוי, לא ברור לי מדוע את שואלת את אותה שאלה בדיוק ששאלת ב-22 לאוקטובר. עניתי לך אז, בין השאר, ש"ייתכן וחווית אירוע(ים) טראומתי(ים) הקשורים למגע בילדותך המוקדמת - וזה יכול לקרות גם ללא קשר להתעללות מינית - שפתחו בך תגובת רתיעה מותנית. במקרה שכזה, את לא תזכרי את האירוע(ים) עצמם בבגרותך וכל מה שיישאר לך היא תגובה אינסטינקטיבית של רתיעה ממגע."
    בתגובה לתשובתי, הוספת שיש לך פחד נורא גדול שיאנסו אותך וציינת ש"זה משהו שמלווה אותי מילדות , אז באמת יש מצב שעברתי טראומה בגיל צעיר".
    במקום לחזור על השאלה אני ממליץ לך לפעול לפי עצתי מאוקטובר ולפנות לטיפול אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו