בבקשה עזרהחרדה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• בבקשה עזרהחרדה?
    אייל א.
    30/11/2010

שלום,

בן 31, עד כה בריא כשור נפשית ופיזית (טפו טפו טפו).

לפני כחודש וחצי חוויתי לראשונה בחיי התקף חרדה אמיתי , כך לפחות אני מבין מאתרי האינטרנט השונים (דופק מהיר, הזעה וחוסר יכולת להתרכז בחומר שקראתי). הדבר קרה לי בעיצומה של למידה אינטנסיבית למבחן מאוד גדול שהיה לי (למדתי כחודשיים אינטנסיביים ומיותר לציין שהייתי בסטרס אדיר). ההתקף ארך כשתי דקות שמהלכן לא הבנתי מה קורה איתי ואז פשוט התעשתתי, שתיתי מים, עשיתי סיבוב בבית וזה עבר.

מאז חויתי את הסימפוטומים האלו עוד פעם אחת בצורה ממש מוחלשת כאשר הצלחתי להתגבר עליהם די בקלות באמצעות נשימות ורגיעה.
    במבחן עצמו תפקדתי כהלכה.
    הבעיה היא שהסטרס הזה נמשך עוד כחודש עד שקיבלתי את תוצאות המבחן ובמהלך תקופה זו, מלבד רגעים לא טובים "עם עצמי", מבחינת מחשבות, גם חויתי תופעה מוזרה של כאילו אני הולך להקיא. בערך אחת לכמה ימים (האם זה אופייני?).
    מאז קראתי הרבה חומר בנושא ואני חייב לציין שאני חושב וחושש מהעניין , מתרופות ומכך שהדבר עלול לחבל בחיי המקצועיים, מה עוד שאני מועמד לעבודה ממשלתית ואני חושש שאם אתחיל עכשיו באיזשהו טיפול פסיכולוגי הדבר יפגום בסיכויי שכן התיק הרפואי גלוי בהנחה שאטופל דרך קופ"ח.
    מה עושים?
    האם באמת נכנסתי למעגל הסובלים מהתקפי החרדה?
    האם אפשר לפתור את העניין ללא תרופות?
    ואם כן מה יהיה עם העניין הזה? האם זה יפריע לי למצוא עבודה טובה ולהצטיין כמו שהייתי רגיל כל חיי (לנאום בפני קהל, לתפקד תחת לחץ וכו').

העניין באמת מטריד אותי וגורם לי לשלל מחשבות שליליות אשר על חלקן אינני מצליח להשתלט (בטח בעקבות גלישה באינטרנט וקריאה על כל מיני מחלות נפש למיניהן ותרופות עם תופעות לוואי מזעזעות).

עזרה בבקשה.

אבירם החושש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרהחרדה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה עזרהחרדה? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    01/12/2010

מה שחווית היו בעצם תסמיני לחץ שכיחים (שמובנים לגמרי בקונטקסט ה"סטרס האדיר" בו היית לפני ואחרי המבחן) - ותו לא. כאשר איננו מקשרים בין הדברים ונותנים להם לגיטימציה, התסמינים עצמם נתפסים בעינינו כפתולוגיים ומכאן מתחיל הסחרור ("הלחץ מהלחץ") היוצא משליטה. ודאי שאפשר (ונכון) לפתור את העניין ללא תרופות והדבר אינו צריך להפריע לך למצוא עבודה טובה ולהצטיין וגו' - כל מה שאתה צריך זה מספר פגישות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. (מניסיוני שלי, במקרה כמו שלך די בשיחה אחת כדי "לפתור" לך את הבעייה ואשמח לעזור לך בזה.) בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו