בעיה נפשית שמשפיעה על הראיה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• בעיה נפשית שמשפיעה על הראיה
    דניאלה
    06/12/2010

ערב טוב לכם אינני יודעת מאיפה להתחיל שנה שעברה היו לי 2 משברים אחד במשפחה ואחד בזוגיות של משברי אמון קשים ביותר . ואחרי המשברים הקשים האלו שבאמת לא התבטאו בדיכאון אלה באכזבה קשה ודיכדוך קל אשר לא נראה לבחוץ, חודש לאחר מכן נסעתי בערב ברכבי וקיבלתי טשטוש ראיה וכל הזמן יש לי את ההרגשה שאיני עומדת לראות,עשיתי בדיקות רפואיות וכולן מצביעות שהכל תקין הלכתי לטיפול אצל אישה נחמדה שמטפלת בסחרחורות זה מה שחשבתי שיש לי (סחרחורות מהעיניים) ולפי המטפלת היא אומרת שזה לא נשמע כמו בעיה רפואית(ואולי ייתכן שיש) אלה כבעיה רצינית יותר שזה משבר אמון קשה שאני כהגנה לא רוצה לראות, היום הייתי אצל מאבחן שמצלם את העין אירדיולוגיה שאמר לי את אותו הדברהוא אמר לי שאני פשוט כהגנה לא רוצה לראות ומעבירה תדר למוח, יש לציין שהוא אינו ידע על מה שהמטפלת בעבר אמרה לי(הייתי אצלה 2 טיפולים) תאמת אינני יודעת מה לעשות אני לא מרגישה שזה מהראש אבל לפי המשבר שעברתי יש מצב רציני שזה כן איך מטפלים בדבר כזה? אינני יודעת איך .... זה נראה לי בעיה מורכבת מאוד של התגוננות בלא מודע שלי ......אלוהים ישמור מה אגיד לכם אני רק בחורה בת 29 אומנם מאוד חזקה אבל כנראה הבאתי את זה על עצמי אשמח מאוד לתשובה כי אני ממש לא יודעת איך להתמודד עם זה תודה רבה לכם ושבוע נפלא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה נפשית שמשפיעה על הראיה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    07/12/2010

סחרחורות וטשטוש בראייה הם תסמינים מוכרים של לחץ וחרדה. (באמת שאין צורך להפליג ל"בעיה מורכבת מאד של התגוננות בלא מודע", "העברת תדר למוח" או האשמות עצמיות.) כל מה שאת צריכה זה לפנות לטיפול פסיכולוגי קצר מועד אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו