האם זה או סי די?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• האם זה או סי די?
    תותית
    08/12/2010

שלום
    אני כחצי שנה לאחר לידה, וסובלת מחרדות ומחשבות טורדניות. בעבר טופלתי בפריזמה, שעזרה לי, ובטיפול קוגנטיבי התנהגותי ללא כדורים, שעזר לי המון. הייתי 3 שנים בלי כדורים והתגברתי לבד על מחשבותיי. לאחר הלידה כעת התחילו לי התקפי חרדה קשים וחזרתי כעת לטיפול ללא כדורים בשיטה קוגנטיבית התנהגותית. היה לי עומס בתקופה האחרונה- הנקה ועבודה ובית, יש לי שתי בנות והרגשתי לפתע מין קריסה. במהלך הטיפול בשיחות שמנו לב שאני מפחדת לאבד שליטה להיות משוגעת, לשמוע קולות וכו ואז המטפלת שלי הציעה לי חשיפה לקולות ללחוש לעצמי ולקרוא לעצמי כל היום - זה גרם לי לחרדות עצומות וכמו מחשבה אובססיבית, חשתי איך המוח שלי ממש קורא לי והייתי כאילו בטוחה שקוראים לי או לוחשים, למרות שידעתי שזה לא נכון ושזה סתם. נלחצתי ובכיתי , קראתי על תסמיני סכיזופרניה ופסיכוזה ופחדתי אולי זה קורה לי? מרוב פחד נבהלתי. היה לי צורך לחזור על מילה כמה פעמים כדי שלא אשתגע. אציין כי אני בפוקוס וממשיכה לתפקד כרגיל, אך זה כמו יתוש שנמצא לי בראש. צלצלתי לפסיכולוגית שאמרה לי שזו הצפה ושזה חלק מאו סי די, האם זה בסדר? האם יש סיכוי שאקבל פתאום פסיכוזה ? שהמוח יפריש חומר כימי אחר? אני תמיד בספק, מתחילה להרגיש טוב ולהשתכנע, ורק רוצה לדעת האם זה חלק מאו סי די? והאם או סי די יכול להתפתח פתאום לפסיכוזה? אציין כי כשבוע אחרי החרדה מקולות פחתה ואני ממש צחקתי מזה אך מפעם לפעם יש לי ספק למרות שאני הכי בפוקוס.
    בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם זה או סי די?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם זה או סי די? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    09/12/2010

אין שום קשר בין חרדה לפסיכוזה. ומאחר והמחשבות האובססיביות (האו סי די) שלך הן חלק מתסמיני החרדה, הרי שגם להן אין שום קשר לפסיכוזה או לסכיזופרניה - בקיצור, אין שום מצב שתקבלי פתאום פסיכוזה או תשתגעי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו