בעקבות השיטה במאמר למיגור התקפי

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• בעקבות השיטה במאמר למיגור התקפי
    !
    04/12/2007

מצבי רוח. קראתי שמישהו שיש לו התקפי הפרעת מצב רוח מאניה דיפרסיה מצא שיטה למיגור ההתקפים. אני יודעת שיש אנשים בלי שום הפרעה פסיכיאטרית שחיים במשפחה עם מצוקות ואנשים עם בעיה פסיכיאטרית ועלולים לפתח דיכאון מודחק שמתפרץ ומאובחן כהפרעה פסיכיאטרית. רציתי לשאול למה אין טיפול פסיכולוגי או טיפול אחר שיסיר את המצוקה מאנשים שחייבים לשאת בנטל בלתי אפשרי ובעוני? למה אין מי שדואג לפחדים , טראומות, חרדות מצוקות ןכדומה כשאנשים מתמודדים מול אשפוז פסיכיאטרי או יותר נכון לא יכולים כבר להתמודד עם המציאות? למה החלק הזה מבין האנשים שבדיעבד מתאבדים לא מטופל בצורה נכונה? למה דיכאון שיוצא משליטה מטופל באמצעים פסיכאטריים ולא באמצעים מכילים ומבינים ועוזרים? למה פסיכולוגים לא מוחים על אופיו הנוקשה של הממסד הפסיכיאטרי שבחלק מהמקרים פשוט טועה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ל-!

ד''ר חיים היילפרין
    04/12/2007

אני מסכים עם הזעקה הרטורית שלך עד כדי כך שחשבתי לתת לה פשוט להדהד בפורום ללא התייחסות מצידי. ובכל זאת, אגע בנקודות השונות בקצרה: ראשית, איני מכיר שיטה ל"מיגור" מאניה דפרסיה (מעבר להתערבות תרופתית בהצלחה חלקית). הבעיה העיקרית שאת מעלה בשאלותיך השונות – הסיוע לאנשים במצוקה נפשית – היא בעיה חברתית (ותקציבית) יותר מאשר שאלה של (היעדר) טיפול פסיכולוגי. אם הדברים היו תלויים בי, ילדים ובני נוער היו לומדים בראש ובראשונה כיצד להיות בני אדם מתפקדים ומאושרים (איך לאהוב את עצמם, איך לפתח יחסים בריאים עם אנשים שהם אוהבים וכיו"ב) ורק אח"כ לומדים, כנושאים משניים, את מקצועות ביה"ס. ומי אמר שלא מוחים כנגד הממסד הפסיכיאטרי? אם תקראי בתשובותי כאן בפורום, תיווכחי שאני ממליץ על טיפול פסיכיאטרי (תרופתי) רק במקרים הנדירים יחסית שבהם מטופלי חרדים מכדי להיעזר ביעילות בטיפול פסיכולוגי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו