טראומה מתמשכת

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• טראומה מתמשכת
    ירון
    11/12/2010

שלום רב,
    הייתי מעוניין לדעת אם ישנה החלמה מטראומה מתמשכת ומורכבת שכוללת אונס.
    במקרה שאין יכולת להגיע לטיפול והאדם אינו נמצא בסביבה המאשפרת לו לצמוח
    ולבנות אמון בבני אדם בחזרה (אלימות קיצונית כדי להסתיר את מה שהתרחש).
    מה ניתן לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טראומה מתמשכת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טראומה מתמשכת - תגובה

ד''ר אודי אורן
    11/12/2010

לירון שלום,
    כעיקרון אפשר להחלים מטראומה בעזרת טיפול מתאים, ויש כאלו שמצליחים גם ללא טיפול.
    כמובן שללא טיפול וכאשר הסביבה ממשיכה לייצר טראומות, הסיכוי להחלמה נמוך ביותר.
    אשמח להיות יותר ברור אם תיתן יותר פרטים.
    בברכה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירון

ירון
    11/12/2010

פרטים:
    מדובר בקרוב אשר הכניס לחיי אנשים שאינם בריאים בנפשם(מה שהוגדר על ידי המטפל הקודם כ-"יצורים פרוורטים").
    מגיל 22 עד 32 הייתה התערבותם בחיי סמויה מעין.
    בגיל 32 החל אותו קרוב ואותם "חברים" לחשוף בפני כיצד פגעו בי בחיי.
    (דגש ניתן על אובדן של בת זוג כתוצאה מהשפעה שלהם והאשמה שלהם נגדי)
    בגיל 34 ניגשתי לטיפול אך המטפל התעסק בעיקר (סליחה שאני רושם זאת) - להשאיר אותי חי.
    בגיל 35 התבצע אונס קבוצתי. אחד החברים ציין בפני בשיחת טלפון:"עכשיו יש לך עוד טראומה".

הבעיות שלי הן כדלקמן:
    1. חוסר יכולת להשלים עם הרע של חלק והאטימות של אחרים.
    2. חוסר יכולת להתנתק מאותם אנשים (תלות בקריירה גורמת לי לפגוש אנשים שהם מכירים על בסיס יומיומי)
    3. לא חשתי שיש רצון לטפל בי (רושם שקיבלתי הוא שאני מקרה אבוד)
    4. נגיעה בנושאים פירושה - רעל. במהלך טיפול אני נסחף אחורה (יותר מאשר בלי טיפול) (ישנם תקופות בהם לא היה ניתן לממן טיפול)
    5. התפרצויות בכי בלתי נשלטות ולפעמים להיפך.
    6. לפעמים אני חש שמשהו לא חי בי (לפעמים לא יכול לאהוב, לפעמים יכול לאהוב מאד חזק)
    7. מחשבות שהתלות וחוסר יכולת להתנתק לגמרי מהסביבה הלא בריאה פירושה שאני סובל סתם.

היתרונות שבי:
    1. אין האירועים שחוויתי יצרו שינוי באופיי. אני מודע למרכיביה, יתרונותיה וחסרונותיה ועל העדר הכלים להם היה אדם סביר מסוגל להבחין בין אנשים הגונים ללא הגונים.
    אני אדם שבוחר בחייו לפעול לפי מעשים ושסר מרוע ועושה טוב. אין אירועים אלו פגעו בנקודת המבט הנקראת "תמימות". אני ניצב חזק וגאה בה.
    2. חוזק נפשי שלי היינו חריג.
    3. ישנו חבר אחד שנשאר צמוד אלי ולא עזב.

"יתרונות" של אירועים אלו:
    1. אני רוצה לטרוף את החיים ויודע כיצד הייתי רוצה שהם יראו.
    2. עברתי שינויים.
    3. אני שלם עם מי שאני היום (על אף חסרונותי) וגאה בעצמי כבן אדם.

בידיעה שפסיכותרפיה לא עזרה ומתוך נתונים אלו, אשמח לשמוע פרטים נוספים ממך.

מודה מראש,
    ירון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירון - תגובה

ד''ר אודי אורן
    11/12/2010

לירון שלום,
    אין ספק שאתה מתאר מצב לא קל לטיפול.
    אני מבין שחווית לפחות טיפול אחד שבו ניתן לך המסר שאתה "מקרה אבוד". מכיוון שאתה סובל מקושי הנמשך שנים לא מועטות, איני רואה פתרון קל ולא ברור שתוכל להגיע לכל המטרות הקיימות בטיפול רגיל. טיפול ממוקד טראומה עשוי לשפר את מצבך, להקטין את התגובתיות שלך למצבי דחק, ולתת לך תחושה חיובית חזקה יותר. חשוב לי להדגיש שהטיפול הממוקד יוכל להתבצע רק לאחר פרק היכרות משמעותי עם המטפל.
    והיה אם תחליט לפנות לטיפול אני ממליץ כי המטפל יהיה גם בעל מומחיות בטיפול בטראומה. מטפל דינמי בעל נסיון ב-EMDR יכול להיות המטפל המתאים.
    אני מאחל לך בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו