מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדהאנונימי12/12/2010
שלום,יש לי חרדה.אני מפחד שאני לא אצליח לצאת מהחרדה הזו.
יש לי מחשבות על הכל.והכל זה אומר הכל.
יש לי מחשבה כאילו אני כל העולם,כאילו אני כל האנשים בעולם,ואז אני מתחיל לחשוב על כל מיני דברים רעים בעולם.מעשים רעים,מחלות,הרגשות רעות,חרדות,פוביות ופחדים,בכי וכו' גם של עצמי וגם של אחרים.אחרי זה אני חושב מה יקרה אם אני ארגיש עכשיו את כל ההרגשות הרעות של הדברים שהרגשתי מהם רע ושהאנשים האחרים הרגישו רע.למשל,כיוצא בזאת מהמחשבה כאילו אני כל האנשים וצריך להיות לי אכפת מכולם,נגיד אני חושב כאילו אני חולה בכל המחלות בעולם(כמובן שאין לזה כל בסיס,ואני יודע שאני לא חולה,אבל עצם המחשבה שאני כל האנשים,גורמת לי להרגיש ממש רע,כאילו אני הכל),שכאילו אני עשיתי את כל המעשים הרעים בעולם,שאני מפחד וחרד מהכל כולל הכל,שאני צריך להיות הכל(לאהוב ולא לאהוב הכל,כביכול להיות מושלם).אני לא יודע מה לעשות,כי עצם המחשבה אני כאילו מרגיש שאני מכיל בתוכי את החרדה הכי גדולה בעולם,כי אני כאילו מכיל בתוכי את כל העולם,וצריך להיות לי אכפת מכל העולם(במחשבה),ואז רע לי מאוד.
מה אפשר לעשות???
(כמובן שאני לא אתחיל לפרט את החרדות,כי מעצם היותכם פסיכולוגים בטח אתם יודעים כמה יש)?
אם עכשיו אני אקח את כל ההרגשות שבכל העולם למיניהם,כאילו אני או כל אדם אחר נסתכל על העולם כשלם:
ניקח את כל ההרגשות של כל האנשים,כולל כעס,עצב,שמחה,רוע,פגיעה,כאב,מחשבות רעות,הרגשות רעות(מכל דבר),פחדים ופוביות,מחשבות רגילות,מעשים,חפצים,מחלות,בקיצור את כל העולם,ואני אשים את הכל על עצמי.המחשבה איך אני ארגיש,וזה בעצם מונע ממני,שכאילו אני חייב להרגיש את הכל כולל הכל,דברים שכבר עברו ממני שאני חייב להרגיש אותם כי הם היו קיימים בעולם....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין15/12/2010מה אפשר לעשות? לגשת לטיפול (שיחתי/ תרופתי)... כצעד ראשון, פנה לטיפול שיחתי אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)