מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני לא יודעת איך לקורא לזה, אבל...מצוקה.15/12/2010
אני לא יודעת איך לקורא לזה אבל כל פעם שאני חושבת על זה אני בוכה, אני מפחדת.
בע"ה סוף חודש יש לי טסטס ראשון,ככול שהימים עוברים ההתרגשות שבי הורגת אותי, ממש, אני רק חושבת על זה ואני בוכה, אני מפחדת מאוד. אני מגיעה למצבים שאני בוכה ואומרת שאני לא רוצה שהיום הזה יגיע, אני באמת לא יודעת מה לעשות אבל אני נורא מפחדת ולא יודעת למה, אני כל כך רוצה לעבור אבל יודעת אחד ל.. עובר
וזה לא עוזר!
הלחץ שבי,הפחד,אני לא יודעת מה לעשות ולא חשוב מה אומרים לי או מה אני מנסה להגיד לעצמי זה לא עוזר, אני ממש בוכה, ממש מפחדת.
שהיה לי טסט פנימי מרוב הלחץ הרגשתי שהדמעות חנוקות לי בגרון, ואני לא יודעת מה לעשות, כל הטסט פנימי הייתי בלחץ היסטרי.
אז מה יהיה בטסט עצמו?
בב'קשה תעזרו לי..איפלו עם יש שם של תרופה להרגע טבעית חוץ מרסקיו חברה שלי לקחה ואמרה שזה לא עבד עליה.
אני בחורה מאוד לחוצה והלחץ הזה לא נותן לי לישון, אני רק בוכה זה כבר מעוקה שאני לא מסוגלת.
בבקשה מכם-אני פונה אליכם, תעזרו לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת הטסט הקרב
אורלי רובין18/12/2010נשמע שמעמד הטסט מתפרש אצלך כמעמד של בחינה הרת משקל ורמת הלחץ והחרדה המתלווים לכך מועצמים באופן קיצון. ישנן דרכים טובות ויעילות לטפל בכך וממליצה לך לפנות לפסיכותרפיה ממוקדת חרדה. בינתיים מומלצים תרגילי הרפיה. חשוב לא פחות, לספר לך שהרבה נערים ונערות מתרגשים מהטסט הראשון ושינוי בסכמת החשיבה מאד עוזר, אפשר לעבור גם בטסט שני ושלישי ואין בכך כדי לחסום את הרשיון המיוחל.
בהצלחה בהרפיה וברגיעה .
אורלי רובין
מס. חבר 1298 באיגוד לפסיכותרפיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני לא יודעת איך לקורא לזה, אבל... - תגובה
ד''ר אודי אורן19/12/2010שלום רב,
מצבים של לחץ/מתח גורמים לך לתופעות של חרדה.
תרגילי הרפיה ופעילות פיזית יכולים לעזור באופן כללי, אך במצב האקוטי שבו את נמצאת איני מאמין שהם ישפיעו באופן משמעותי.
ממליץ לך לפנות לרופא המשפחה כדי לקבל תרופת הרגעה.
לאחר הטסט (בהצלחה!) אני מציע לך לפנות לטיפול התנהגותי קוגניטיבי או EMDR כדי לפתח יכולת התמודדות טובה יותר מול אתגרי העתיד.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)