על קצה השאול

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• על קצה השאול
    טראומה
    25/12/2010

מחפשת את סימני הדחק. מוצאת. מדחיקה. מחפשת שוב מוצאת. מדחיקה. יש לי קולות בראש. אני לא זוכרת. כלכך הרבה אני לא זוכרת. אני שומעת את הרחשים מהבתים ליד.מגבר אנושי. אני בטוחה שהמצאתי הכל. אבל כשאני חושבת על זה אני שומעת את המנגינה הזו מסרטים מצוירים של פעם. זה גו'קר ואז התודעה נעלמת לפחות זו שאני מכירה ורגילה נעלמת. משהו מתערפל. הגוף נעלם. נשארת נקודת אחיזה קטנה. כמו החיוך של החתול של אליס. רק שאני לא מחייכת. מה אני לא זוכרת? מה זה בכלל חשוב מה אני לא זוכרת? מי אמר שצריך לזכור הכל? כבר ירדתי פעם לתוך שאול התחתיות של הזכרון. זה לא עזר. הבור הזה לא יתנקה לעולם. האם אני בוחרת לא לשמוח אף פעם? אולי אם רק ארצה אני יכולה לעצום עיניים ולתת לזה ללכת, או בעצם לפקוח. לפקוח חזק וברור ולא לעצום אותן יותר לעולם. אני כועסת. אני אשמה. בא לי לרצוח מישהו. אולי אותי. מחר ,אצטרך לקום וללכת לעבודה ,כרגיל זקופה. אין מאמר שלא קראתי על פוסט טראומה. אז מה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    על קצה השאול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• על קצה השאול - תגובה

ד''ר אודי אורן
    25/12/2010

שלום,
    אני רוצה להמליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי.
    אני משער שאת יודעת מה קרה בעבר ולפי זה כדאי שתבחרי את המטפל/ת שלך.
    בהנחה שמדובר בארועים קשים שממשיכים להשפיע עלייך באופן שלילי, אני ממליץ כי המטפלת תהיה אשת מקצוע שמתמחה ב-EMDR בנוסף להיותה מומחית בבעיה הספציפית.
    למרות שאני משער כי מדובר בתהליך שיהיה לא קצר, כדאי לך להתחילו/להמשיכו כדי לשפר את איכות חייך.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

טראומה
    25/12/2010

נכון. אני יודעת. טופלתי בעבר. גם,וגם וגם. עברו שנים. כעת ,אחרי טלטלה נוצר סדק. ושוב אני מטופלת דווקא בחרתי בגבר ולא באישה. emdr כן. זה מה שיצר סדק. שני טיפולים קצרים, וכל מה שבניתי סביבי בעמל שנים רבות כדי לייצר מראית עין של נורמאליות מתפרק. קראתי. גם את הספר בלי תרופות ובלי פרוזאק או משהו כזה. כעת ,שבת לא עולה על דעתי להטריד את המטפל שלי. הכל בוער סביבי.
    מתפרק, התודעה באה והולכת, לבד. לא מושג של זמן. קו תפר מפורר. יפה שאתה טורח ועונה בשבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    25/12/2010

שלום רב,
    מצטער לשמוע. אני מאמין שהתחושה הזו היא זמנית. אני מניח שמה שבנית יותר חזק ועמיד ממה שאת מרגישה כרגע.
    במוצאי שבת ממליץ לך ליצור קשר עם המטפל.
    כמו כן תציעי לו להתייעץ לגבי השימוש ב-EMDR בהמשך הטיפול שלך.
    יש אנשים שעבורם השימוש ב-EMDR חייב להיות מאד עדין ואיטי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו