בעיית הסמקה חמורה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• בעיית הסמקה חמורה
    רוני
    26/12/2010

שלום,
    אני בן 31 וסובל מהסמקות חמורות בממוצע של כ-2-3 פעמים ביום. בפועל זה קורה בכל פעם שאני מדבר על נושא שאינני בטוח כיצד יגיבו אליו האנשים שאני מדבר איתם, כמעט תמיד זה קורה כשאני משוחח עם יותר מאדם אחד אך במקרים חריגים גם עם אדם אחד זה קורה (תלוי במידת המבוכה שאני מרגיש או רמת ההתרגשות של הגוף- שכמובן אין לי שליטה עליה. יש לציין שבעבר סבלתי מזה הרבה הרבה! פחות מכיום, אך תמיד היה לי פחד "קהל". קראתי די הרבה בפורומים השונים, אשמח מאוד להבין מהו הטיפול המומלץ בנושא, האם טיפול תרופתי בלבד יכול לעזור או שאין ברירה אלא לשלב עם טיפול פסיכולוגי. ושאלה נוספת היא למי פונים בתחילה כדי לקבל העזרה- האם לרופא משפחה, או ישירות לפסיכיאטר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית הסמקה חמורה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית הסמקה חמורה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    27/12/2010

ראשית בוא נעשה סדר בדברים. הטיפול הראשוני המומלץ בחרדה אינו טיפול תרופתי אלא טיפול פסיכולוגי (שיחתי). מכאן שלקבלת עזרה עליך לפנות "ישירות" לפסיכולוג ולא לרופא המשפחה או לפסיכיאטר. הטיפול התרופתי מקל על התסמינים אך אינו פותר את הבעייה עצמה אלא רק ממסך אותה ובמקרה כמו שלך יזיק יותר משיועיל. עצתי לך היא לפנות לפסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, לעיתים די בפגישה אחת (שבה תקבל פרספקטיבה שונה לגמרי על הדברים) לפתור את בעייתך, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו