פחד לילד בן שנתיים

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• פחד לילד בן שנתיים
    שרית
    05/01/2011

בני בן השנתיים נצמד אלי באופן מוגזם עד כדי כך שאינני יכולה ללכת לשירותים בלעדיו.
    אולי העובדה שאני חד הורית ואין לו עוד משפחה בבית מלחיצה אותו, אך לצערי זה מתבטא בכך שהוא רוצה כל היום להיות על הידיים, הוא איננו במסגרת של גן או מעון אלא איתי בבית מאז שנולד. כמו כן יש לו אח בוגר בבית. הוא מכיר את אביו ורואה אותו פעמיים בשבוע אך אינני משאירה אותם לבד, משחקים שאני נוכחת. ממה יכול לנבוע פחד אימים כזה של ילד שמתחיל לבכות בשנייה שאני במטבח או נכנסת שנייה לשירותים על אף שאני מודיעה לו על מקום הימצאי שלא ייבהל או מבקשת ממנו אם רוצה לבוא איתי יחד. זה לא חדש שהוא על הידיים מאז ומתמיד מבקש ידיים ואני מוצאת עצמי כבר עובדת במטבח עם יד אחת והשנייה עם הילד. פניתי לקופת חולים ואמרו לי לדבר עם מי שעוסק בפחדים שזה רק בבית חולים כי בקופת חולים יש ריפוי בעיסוק בלבד. אני ממש זקוקה להכוונה או בסיס כדי לעזור לילד פחות לפחד. אנא עזרתכם ותודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד לילד בן שנתיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד לילד בן שנתיים - תגובה

ד''ר אודי אורן
    07/01/2011

לשרית שלום,
    סביר להניח שמדובר בהרגל שהלך והתחזק.
    מי שאמר לך שבפחדים עוסקים רק בבית חולים לא יודע על מה הוא מדבר.
    במסגרת קופת חולים אני ממליץ לך לפנות לאחת האפשרויות הבאות:מכון להתפתחות הילד, פסיכולוג ילדים, או טיפת חלב. כמו כן לכל עיריה יש שירות רווחה שכולל בתוכו גם שירות ייעוץ.
    בעזרת איש מקצוע שילווה אותך הילד יוכל לפתח עצמאות.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו