חרדות

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדות
    רועי
    06/01/2011

שלום שמי רועי ואני בן 28 לפני 4 שנים חוויתי התקפי חרדה קשים כגון(גלי חום ,תחושה של שריפה בידיים בראש ובחזה) פחדים קושי בשינה וכו', הייתי אצל רופא המשפחה שנתן לי פאקסט ,לקחתי את הכדורים למשך שלושה שבועות וכשהחל שיפור במצבי הפסקתי עם התרופה מחשש שהתמכר אליה . במשך ארבע השנים שחלפו היו לי מידי פעם התקפים אבל לא ברמה כמו בהתחלה ,לפני כשנה התחילו להופיע אצלי תופעות מוזרות של פחדים כגון: פחד גבהים פחד מדברים גבוהים פחד ממרחבים פתוחים זה קורה בזמן נהיגה כשאני עוצר ברמזור אני חסר שקט וגלי חום מופיעים אצלי ולחץ בראש ובחזה לאחרונה שוב חזרו לי החרדות ואני כבר חודש וחצי נמצא במין מועקה כזאת ולחצים בראש בחזה תחושה של סחרחורות בכל מיני מקומות .יש לציין שאני עובד בעבודה עם המון לחץ ופחדים וחוסר בשינה אבל כרגע אני המפרנס היחידי ואין לי אפשרות לעזוב וזה מדכא אותי אישתי אומרת לי שאתגבר אבל אני לא מצליח הרופא נתן לי כדורים בשם ציפרלקס ואמר לי להתחיל לקחת אבל אני מפחד מתופעות הלוואי של הכדור ומהעובדה שבחלק מהמקרים הוא אף עלול להחמיר את המצב ליותר גרוע לא יודע כבר מה לעשות זה כל היום מלווה אותי יש כל כך הרבה דברים שאני רוצה לעשות ופשוט לא מצליח כי זה מונע ממני. האם לקחת את הכדורים? או שמא יש טיפול אחר ללא כדורים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    07/01/2011

טיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ להתקפי חרדה - התרופות מקלות את הסימפטומים אך אינן מקדמות את פתרון הבעיות שבבסיסם ועלולות לגרום לתלות פסיכולוגית (שרק מרחיקה החלמה של ממש) ואפילו להתמכרות פיזית. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) קצר מועד אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני טיפול שכזה יכול לפטור אותך מהחרדות בתוך מספר פגישות, ואשמח לעזור לך בזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו