חרדה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדה
    שירי
    15/01/2011

שלום רב,
    בעלי עבר התקף חרדה לפני כחצי שנה בזמן שהיה בעבודה. ההתקף לווה בתחושה של כמעט עילפון, הזעה, רעידות, כאבי ראש, קוצר נשימה. בבית החולים מצאו שהכל תקין מבחינה גופנית. הוא כבר לא עובר מאז ההתקף. במהלך חצי השנה האחרונה הוא עבר המון בדיקות וכולן הראו שהכל תקין.
    אך עדיין הוא סובל מכאבי ראש, קשיי נשימה, רעידות בגוף, מצב רוח ירוד.
    הלכנו למספר אנשי מקצוע לטפל בבעיית החרדה: נוירולוג, פסיכולוג קליני (רק 2 פגישות), רבנים, הומאופת (עדיין בטיפול). אני מאמינה שבעלי יכול לצאת מזה ללא עזרה של כדורים, אני מאמינה שעם תמיכה של הסביבה ואיש מקצוע - בעלי יחזור לאדם המאושר שהיה פעם. העניין הוא שהמשפחה של בעלי כל הזמן לוחצת לכיוון הכדורים והפסיכיאטריה. הדבר מחליש את בעלי ומבלבל אותו מאוד. כל פעם הם מעלים את נושא הכדורים גם כשהם רואים שיש התקדמות במצבו - ואז הם מחזירים אותו אחורה.
    1. מה עליי לעשות כדי לנטרל את השפעתם?
    2. אולי אני טועה ואני סתם נלחמת בכדורים ומתעקשת לעשות זאת בדרך שלי? אני מתחילה להרים ידיים ולתת להם לעשות מה שהם רוצים. העניין הוא שאני חיה איתו ואני צריכה להתמודד איתו ועם התופעות שיהיו לו עם הכדורים. הם זורקים את הפתרון ומשאירים אותי להתמודד עם כל ההשלכות.
    3. מה לגבי צמחי באך? זה יכול לעזור?

תודה רבה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    15/01/2011

לשירי שלום,
    אני ממליץ לך לפנות למטפל המתמחה ב-EMDR ו/או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי. שיטות אלו הן שיטות ממוקדות בטיפול בחרדה, ויש סיכוי שתוך פרק זמן קצר בעלך ירגיש הקלה משמעותית. אם לא תהיה הקלה מספקת, שילוב של טיפול פסיכולוגי ממוקד וטיפול תרופתי עשוי להיות הנוסחה המנצחת. אין רע בטיפול תרופתי.
    מבין כל אנשי המקצוע הייתי משאיר רק פסיכולוג ואולי גם פסיכיאטר.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו