מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדותאנונימי22/01/2011
שלום,יש לי חרדות איומות ממחלות נפש.המחלה העיקרית שמפחידה אותי היא הסכיזופרניה.בעקבות קריאה מרובה בכל אתרי האינטרנט על כל סימפטומי המחלה וכו' התחלתי לדמיין את כל המחשבות הרשומות שם,מחשבות שווא.המחשבות הללו,על אף שאינן הגיוניות בעליל וחסרות בסיס מציאותי,מפחידות אותי מאוד וגורמות לי לאי שקט ולחרדה.מספיק שתקראו איזה מחשבות שווא יש וזה יספיק(מחשבות של שליטה,של רדיפה,של גדלות וכו').אני יודע שהמחשבות הללו אינן אמיתיות ואינן נכונות ולא יכולות להתקיים במציאות.
מה זה?זה יכול להיות רק חרדה?זה יכול להיות OCD?זה יכול לעבור באמצעות טיפול CBT וטיפול תרופתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין23/01/2011אין שום קשר בין פחד ממחלת נפש למחלת נפש (כמו שאין קשר בין אדם הפוחד מסרטן לאדם החולה בסרטן - האחד ימיו ספורים והאחר, מפוחד ככל שיהיה, מאריך ימים). ההיפך, החולה בנפשו מאופיין בניתוק מהמציאות ואילו האדם החרד, בקצה השני של הרצף, "מחובר מדי" למציאות. מדובר בתסמין שכיח של חרדה (שאינו קשור ל-OCD) וטיפול קוגניטיבי-התנהגותי יכול בהחלט לסייע לך להיפטר ממנה. מניסיוני די במספר פגישות מצומצם להקנות לך פרספקטיבה שונה בתכלית וטיפול תרופתי אינו נדרש כאן. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה,
אנונימי23/01/2011אבל הבעיה שלי היא שהמחשבות הללו עושות לי רע,גורמות לי להרגיש רע,על אף שאינן הגיוניות ולא יכולות להתקיים בחיים ובמציאות,אני עדיין מרגיש רע.וזה מה שאני מתכוון:למה אני מרגיש רע מדבר לא הגיוני שלא יכול להתקיים בעליל....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על התשובה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין24/01/2011עצם העובדה שהמחשבות הללו, לא הגיוניות ככל שיהיו, מעסיקות אותך עושה לך רע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה שלי מה זה אומר?
אנונימי24/01/2011הרי אני בטוח שכל בנאדם יכול עכשיו להתחיל לדמיין את המחשבות האלו,אבל אני גם יודע שלרבים זה לא יפריע.אז שאלתי היא למה לי זה כן מפריע?מה משהו בי לא בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השאלה שלי מה זה אומר?
ד''ר חיים היילפרין25/01/2011אכן כן - הדבר היחיד ש"לא בסדר" במשוואה הזו הוא שזה מפריע לך. למה זה מפריע לך (ואיך להיפטר מזה) אוכל לפרט רק בשיחה בת שעה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי.אבל זה נקרא חרדה לכל דבר?
אנונימי25/01/2011אפילו שרע לי ממחשבות שרק חולי סכיזופרניה חושבים?
הבנתי.אבל זה נקרא חרדה לכל דבר? - תגובה
ד''ר חיים היילפרין25/01/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל בסדר אצלך.. מותר לפחד
הדס27/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)