להשתחרר מחוויה קשה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• להשתחרר מחוויה קשה
    א.
    25/01/2011

שלום,
    אני מקווה שזה המקום לשאול את השאלה (כי לא מדובר במקרה טראגי חס וחלילה, ואפילו לא נורא במיוחד, אז בהשוואה למקרים אחרים פה זה אולי סתם "שטויות"). וסליחה מראש על התיאורים הגרפיים..
    יש לי חבר די טרי. בשבוע שעבר שכבנו, ופתאום באמצע החדירה היה לי דימום ממש מסיבי (נעזוב כרגע את העניין הרפואי, אני בודקת את זה). התמונה שנצרבה לו בראש זה איבר המין שלו- אדום, נוטף דם, וכל הסדין מלא דם. הוא היה בלחץ, ולקח קצת זמן עד שהוא התעשת ונכנס לשטוף את עצמו.
    אמנם צחקנו על זה, והוא אמר שזה בסדר ולא נורא, אבל באותו ערב הוא חזר הביתה בשנייה הראשונה שהוא יכל, ומאז הוא לא רוצה להיפגש (ממציא תירוצים). אני חושבת שהוא מפחד לגעת בי, שהוא בטראומה ממה שקרה.
    כמובן שעד התקרית הזאת הכל היה ממש בסדר בינינו.
    אז מה עושים? איך מוציאים לו את התמונה הזאת מהראש?
    זה מזכיר לי את הגברים שרואים את הנשים שלהם יולדות, ואח"כ הם כבר לא רואים אותן באותו אור, קשה להם להשתחרר מהמראות הקשים שהם זוכרים, ואז מתחילות בעיות ביחסים.

אני מאוד רוצה לעזור לו להשתחרר מזה, כ"כ חבל לי..
    אני אשמח לייעוץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להשתחרר מחוויה קשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להשתחרר מחוויה קשה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    31/01/2011

שלום רב,
    זה המקום לשאול שאלות מסוג זה וסליחה על התגובה המאוחרת.
    סביר להניח שהחבר באמת מגיב באופן המזכיר תגובה לארוע טראומטי. מאפיין מרכזי לתגובה כזו היא הימנעות מכל דבר שמזכיר את הארוע.
    יש סיכוי סביר שחברך יתגבר על מה שקרה ויוכל להמשיך את הקשר, אבל העובדה שמדובר בקשר טרי יחסית ובחור רגיש יחסית, מעלה סימני שאלה. כמובן שהמשך הקשר, התנסויות מיניות חיוביות, והכנסת הארוע לפרספקטיבה חיוביות רחבה הם הדרך הטבעית הטובה ביותר. אך במידה שזה לא יילך, הדרך להשתחרר מהשפעותיהם של ארועים קשים/מראות קשים/זכרונות קשים הוא דרך טיפול ממוקד טראומה. שיטת טיפול יעילה ומהירה היא EMDR.
    תוכלי להמליץ לחבר ללכת למספר מפגשים קצר אצל מטפל המתמחה ב-EMDR כדי להתגבר על מה שקרה, וגם למנוע הישנות של תגובתיות קשה בעתיד.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

א.
    31/01/2011

האמת היא שמאז המקרה, נפגשנו רק במקומות ציבוריים או שדיברנו בטלפון, אבל לא לבד, וכמובן לא שכבנו. הצעתי לבקר אותו, הוא שוב התחמק. אני חושבת שהוא כבר לא מסוגל להימשך אלי, לצערי הרב (קודם הוא מאוד נמשך, אני יודעת). אני לא מבינה למה הוא לקח את זה כ"כ קשה, אבל זה המצב. ובגלל שהקשר טרי אני לא יכולה לייעץ לו להגיע לטיפול, זה לא במקום.
    שנינו מאוד עסוקים כרגע, אז ברגע שנתפנה קצת אני אנסה לקרב אותו שוב, לאט ובהדרגה. אם לא- כנראה שאין מה לעשות.
    תודה רבה בכל אופן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    31/01/2011

שלום,
    מה שהוספת רק מדגיש את נושא ההמנעות כתוצאה ממה שקרה.
    מסכים איתך שזה לא במקום להציע טיפול בשלב כזה של הקשר.
    הרבה בהצלחה בהמשך (איתו ובכלל),
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו