מתח בשליטה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• מתח בשליטה
    רעות
    31/01/2011

שלום, יש לי תופעה מוזרה , שאני חשה מתח שהגורם לו הוא פסיכולוגי. כשאני נזכרת בהרגשה הזו אני מתחילה להרגישה והיא יכולה גם לעלות את דרגתה ואני גם יכולה להרגיע את עצמי ולהשכיח אותה.
    זה התחיל כשהייתי קטנה, בתור ילדה חשבתי לעצמי שאני רוצה להרגיש משהו אחר, לא תחושה רגילה.. שמשעמם ושמשהו יקרה בי. לפתע התחלתי להרגיש דופק מואץ, רעידות בידיים, תחושת קור מעין הרגשה של מתח ללא סיבה. ובאותו רגע הרגעתי לאט את עצמי וההרגשה התחילה לשכוך, אך אם נזכרתי בה שוב היא יכלה לבוא שוב.
    אנשים ששאלתי לא ממש מכירים תופעה כזו של מתח, ואני רוצה לשאול אם זה מוכר? וממה זה נובע לפי התיאור? ממחשבה יכול לקרות ככה? וכל פעם אני חוששת שיקרה לי משהו מזה.. התקף לב או משהו..
    יש לציין שאני בשנות ה20 המוקדמות לחיי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתח בשליטה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתח בשליטה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    31/01/2011

לרעות שלום,
    השאלה הראשונה שיש לי לאחר קריאת הודעתך היא האם התופעה הזו נמצאת בשליטתך, והאם את סובלת ממנה. לכאורה נשמע שפיתחת סוג של משחק פסיכולוגי-סומטי להפגת השעמום.
    בהנחה שהתופעה אינה בשליטתך ואת סובלת ממנה, אני מניח שחוית התקפי חרדה לאורך השנים, וכי ההיזכרות בהתקפים אלו מעוררים אותם מחדש. אני מציע לך לברר אם עצמך מתי התופעות האלו קורות, ולראות אם את יכולה לשנות משהו בתנאים הסביבתיים והפנימיים הגורמים להתקפים.
    אם לא תצליחי לעשות את השינוי לבד, אני מציע לך לפנות לטיפול ממוקד אצל מטפל המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו