פוביה, חרדות ופחדים...

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• פוביה, חרדות ופחדים...
    אנט
    14/02/2011

שלום.. שמי בר ואני בת 21.. מגיל 9 , לאחר שהיה לי וירוס, התחלתי לפתח פחד מהקאות.. זה התחיל בזה שבגיל 9 היו כמה חודשים שלא יצאתי מהבית... ולאט לאט זה עבר.. אני אפילו לא זוכרת את זה כראוי.. מאז הפוביה הזאת תמיד הייתה אצלי טמונה עמוק בפנים.. בכללי אני בחורה חרדתית גם בלי קשר ומאוד חסרת בטחון... לפני כחצי שנה בערך התחילו לי בעיות בעיכול... בחילות, עצירויות, כאבי בטן וכו'.. וזה כמובן גרם לחרדות שלי להתעורר.. אבל זה יותר גרוע משאי פעם תארתי לי.. אני בקושי יוצאת מהבית וכשאני כן יוצאת אני מתחילה לפחד ומפתחת בחילות נוראיות .. אני לא מסוגלת להיות במקום עם אנשים בלי להיתקף בחרדה.... לפני כשבוע, אחרי כל כך הרבה חודשים גילו לי חיידק הליקובקטר, אולקוס ודלקת בתריסריון.. אני מטופלת בטיפול תרופתי אבל יודעת שהבעיה העיקרית פה היא החרדות שלי.. אתמול היה היום הראשון שלי כסטודנטית במכללה... ולא הצלחתי להיכנס למכללה בגלל החרדות (תקפה אותי בחילה נוראית...) .. אני מרגישה שדברים מתפרקים לי בין הידיים.. אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי.. אבל מרגישה כל כך הרבה לחץ .. חשבתי על לדחות את הלימודים אבל ראיתי בזה כהיכנעות לפחדים האלה ואני לא רוצה להיכנע להם.. אני לא כזאת בדרך כלל.. אני שקועה במן תקופת דיכאון שפשוט אני לא רואה את הסוף שלה.. כל פעם הדברים נהיים חמורים יותר..
    יש לציין שכרגע אני מובטלת ומחפשת עבודה (התפטרתי מהעבודה הקודמת בגלל הלימודים).. מפוחדת שגם עם זה אני לא אצליח להתמודד.. אני מרגישה המון לחץ .. אני מאכזבת את עצמי, מפחדת לאכזב את המשפחה שלי.. אני לא מכירה את עצמי עד כדי כך.. גם בגיל 16 היה לי תקופה של הסתגרות בבית אך לא מהפחדים האלו , פשוט תקופה של הסתגרות בבית וחוסר טיפוח עצמי. בנוסף.. נכון לעכשיו לא רק שקשה לי לצאת מהבית, אפילו קשה לי שיבואו אליי הביתה.. אני פשוט לא מרגישה בטוחה בסביבת אנשים, מתביישת ומפחדת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פוביה, חרדות ופחדים...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוביה, חרדות ופחדים... - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    15/02/2011

טיפול פסיכולוגי מתאים אמור לסייע לך בפתרון הבעיות שהצגת, כך שלא ברור לי מדוע אינך מוצאת בו מענה הולם... שוחחי עם הפסיכולוג/ית שלך על כך ואם אינך חווה שיפור שקלי לפנות למטפל אחר, רצוי לפסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אין שום סיבה שטיפול הולם לא יסייע לך בפתרון מלא של בעיותיך, אחת לאחת. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כל כך מבינה אותך!

רייצ'ל
    23/02/2011

דנה שתדעי שאת בסדר גמור!
    גם אני כמוך נורא חרדתית ומטופלת כמובן ההקאות זה הדבר שהכי מפחיד אותי בעולם אבל בסדר..
    יש לי המלצה קטנה שעוזרת לי לעבור את היום יום בשלום.
    תמצאי משהו אחד או שנים שמרגעים או יכולים לעזור בהרגעה.
    אצלי זה מוזיקה וקריאת ספרים זה משכיח ממני את הפחד..
    אני מאחלת לך בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו