הפסקת טיפול תרופתי

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• הפסקת טיפול תרופתי
    מיקי
    18/02/2011

שלום,
    אני בן 33
    עקב ארוע טראומתי שעברתי לפני 8 חודשים.- הוצאת גידול שפיר מהמוח התחלתי לצרוך לוסטרל. עם צריכת הלוסטרל בהדרגה התחלתי להרגיש טוב מבחינה פיזית והסחרחורות כמעט ונעלמו. עם הגדלת המינון החלו תופעות לוואי קשות כגון כאבי בטן ובעיות שפיכה. החלטתי בעיצה עם הפסיכיאר להפסיק את התרופה בהדרגה.

סה"כ צרכתי את התרופה כ- 3 חודשים. מאז הפסקת התרופה אני מרגיש זוועה!
    סחרורחות, עייפות,מסטוליות .... לא הייתי משוכנע ממה נובעות ההרגשות שלי והיום קיבלתי תשובה חד משמעית שיחסית לניתוח המורכב שעברתי אני מאוזן הורמונלית ולכן לא צריכות להיות בעיות מיוחדות ולכן כנראה שהסיבה להרגשתי הרכה הינה בשל אי נטילת הכדור או פוסט טראומה בו אני נמצא.
    אני מטופל אצל פסיכולוגית.

אני מחזיק אצלי מרשם לפריזמה אותו נתן לי הפסיכיאטר.

עשיתי שעורי בית ואינני מוכן להמשיך לצרוך את התרופות מהסוג הזה.
    1. אני מבין שאני נמצא בתהליך גמילה. כמה זמן הוא עשוי להמשך?
    2.מהן הדרכים הטובות ביותר לקידום הגמילה.אמשח לטיפים.
    3. האם קיימות תרופות אחרות אולי בתחום האלטרנטיבי שיכולות לעזור לי בתקופה הזו?

* פרט חשוב שלא ציינתי היא העובדה שאני סובל מאו.סי.די. בעקבות הניתוח הסרטים והחרדות גברו. חשוב לי לציין כי הלוסטרל לא עזר לי בכלל בנושא החרדות והסרטים.

סליחה על המייל הארוך,

אלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת טיפול תרופתי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת טיפול תרופתי - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    19/02/2011

אתה מתאר תמונה מורכבת ולא לגמרי ברורה. אתה מציין בתחילת המכתב ש"עם צריכת הלוסטרל בהדרגה התחלתי להרגיש טוב מבחינה פיזית והסחרחורות כמעט ונעלמו" ולעומת זאת בסיומו, ש"הלוסטרל לא עזר לי בכלל בנושא החרדות והסיוטים". ואם הלוסטרל אכן גרם לך להרגיש טוב יותר, מדוע לאחר הגדלת המינון לרמה שגרמה לך לתופעות לוואי קשות לא ירדת חזרה לרמת מינון אופטימאלית? (ואגב אי הבהירות, הלוסטרל היה דווקא כן אמור לשפר את תסמיני החרדה והסיוטים.) גם נושא "הגמילה" שאתה מעלה תמוה... בהנחה שירדת במינון הלוסטרל באופן הדרגתי אינך אמור לחוות בעיות גמילה וממילא טיפים ותרופות לגמילה (כולל אלטרנטיביות) אינם מתבקשים כאן. לא ברור לי גם כיצד מסייעת לך הפסיכולוגית שלך עם כל זה... אחרי הכל, מהיכרותה המעמיקה יחסית איתך היא נמצאת בעמדה טובה הרבה יותר לענות על שאלותיך. בשורה התחתונה, אני מעודד אותך להפנות את כל השאלות אליה (ולפסיכיאטר המטפל בך), ואם אינך שבע רצון מהתוצאה, פנה לקבל חוות דעת/ הנחייה נוספת - לא באתר מעין זה אלא בפגישה מסודרת - מפסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מיקי
    20/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו