מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדת בחינותאדיר20/02/2011
שלום
אני סטודנט בן 29 ואני חושב שאני סובל מחרדת בחינות. מאז שאני זוכר את עצמי לכל אורך התיכון , בטסט ומאוחר יותר בפסיכומטרי תמיד חוויתי חרדה ברמה מסויימת במהלך (ולפעמים גם לפני) בחינות במשך הזמן למדתי לתפקד ברמה סבירה גם תחת לחץ ולכן הזנחתי את העיניין. היום אני סטודנט שנה שלישית להנדסה ולמעשה בשנים האחרונות פשוט השלמתי עם כך שבכל מבחן אני משלם מחיר מסויים בציון( מה גם שלפעמים קשה לי לומר בוודאות האם הכשל בביצועים נובע מחרדה או מהכנה לא מספקת ). בעקבות מבחן שהיה לי לאחרונה התחלתי להרהר בעיניין שוב. אני מרגיש שגם אם אני מקבל ציון טוב הביצועים עדיין טובים הרבה פחות במבחן אני יודע לומר שלאחר כל מבחן אני חש כאבי שרירים ברגליים ושכל שאלה מהמבחן נראת פשוטה יותר בסיומו. המחיר ששלמתי עד היום הוא כבד מנשוא ונמאס לי אני מחפש פתרון יעיל ומהיר, לכן אני פחות חושב כרגע בכיוון של בטיפול פסיכולוגי ויותר בכיוון של טיפול תרופתי. רופא המשפחה נתן לי בעבר כדור בשם לוריוון אך זה רק הרע את המצב הוא הפך את התגובות שלי ליותר איטיות וגם לא טיפל בלחץ. האם יש טיפול יעיל יותר ואם כן מה הוא?
אולי אוכל להוסיף עוד דבר קטן - אני יודע שכשמצב הרוח שלי טוב במיוחד החרדה פשוט נעלמת
(זה אומנם קורה אך לעיתים מאוד רחוקות) אולי אפשר להציע טיפול תרופתי בכיוון הזה במקום להתמודד חזיתית עם החרדה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדת בחינות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין21/02/2011טיפול תרופתי אינו הפתרון המומלץ לחרדת בחינות. אתה התנסית בנוגד חרדה קצר טווח ממשפחת הבנזודיאזפינים, שהמכנה המשותף לכולם, כפי שחווית, הוא נטיה להרדים ולהאט את התגובות, וזה לא בדיוק (בלשון עדינה) מה שהיית רוצה בזמן מבחן. (תרופות מסוג זה, בדומה לסמי רחוב, גם מאבדות מיעילותן בשימוש ממושך ועלולות לגרום להתמכרות פסיכולוגית ופיזיולוגית.) ישנן תרופות נוגדות חרדה ארוכות טווח (ממשפחת ה-SSRI, למשל) שהיו עשויות לסייע לך (ע"י הורדת רמת החרדה שלך באופן כללי), אך אין מדובר בפתרון מיידי (השפעתן מתחילה רק שבועיים-שלושה לאחר תחילת לקיחת התרופה) וגם להן יש תופעות לוואי לא נעימות (כמו עיכוב אורגזמה). הבעייה העקרונית עם טיפול תרופתי לחרדת בחינות היא שהתרופות מקלות על הסימפטומים אך אינן פותרות את הבעייה שבבסיס התופעה ובעצם רק מקבעים ומעמיקים אותה (ואת התלות בתרופה). הפתרון המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי ייעודי קצר אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ומניסיוני, פטרתי כבר אנשים הסובלים מחרדת בחינות בתוך פגישה או שתיים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)