מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדת אכילה ליד אנשיםדור22/02/2011
שלום
האם יצא לך להתקל בזה?החרדה באה לידי ביטוי רק ברפלקס הקאה..אני מתרכז יותר מדי בתחושות בגרון ולא מצליח להסיח את הדעת ולאכול בשקט אפילו שאני רעב ..פשוט לא נהנה מהאוכל אלא רק אוכל כי צריך .תוך כדי אכילה אני מפחד שהרפלקס יגיע ואז כולם יסתכלו .
אין לי חרדה חברתית ואני לא מתבייש מאנשים... יש רק את העניין של האוכל שמפריע לי לידם.
בנוסף מדי פעם יש לי מין תחושת גוש בגרון וצורך לבלוע רוק כל הזמן כשאני לא אוכל . זה כבר כמה חודשים. יש לציין שכאשר אני קצת תחת השפעת אלכוהול אני פשוט לא מרגיש את כל הדברים הנ"ל והכל בסדר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל בראש!
נינה02/09/2011גם לי יש בעיות אכילה אני ניחנקת כשאני אוכלת רק כשאני חושבת על זה.. אם אני שותה או עושה משהו שאני לא מתרכזת באכילה אז הכל בסדרץ ופתאום כשאני ניזכרת בזה אז שוב זה חוזר לי ואני ניחנקת!
אני מנסה להגיד לעצמי שהכל בראש ולאכול כשאני רואה טלויזיה או משהו.
תנסה גם.
זה בא מחרדה או לחץ. (תנסה ליזכור מתי זה התחיל לך)
נינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חרדת אכילה ליד אנשים - תגובה
ד''ר חיים היילפרין24/02/2011מערכת העיכול שלנו רגישה ביותר למתח נפשי והתסמינים שאתה מתאר הם פן אחד שכיח מהפנים הרבות של של חרדה. (האלכוהול מקל עליך מאחר ויש לו אפקט נוגד-חרדה ממש כמו לתרופות נוגדות חרדה קצרות טווח, אך אין בזה פתרון - האלכוהול והתרופות רק ממסכים את הבעיה ולא מסייעים בפתרונה.) החדשות הטובות - ניתן להיפטר מהתופעה בקלות יחסית בטיפול פסיכולוגי (שיחתי) קצר אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
.jpg)

