חרדת אכילה ליד אנשים

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדת אכילה ליד אנשים
    דור
    22/02/2011

שלום

האם יצא לך להתקל בזה?החרדה באה לידי ביטוי רק ברפלקס הקאה..אני מתרכז יותר מדי בתחושות בגרון ולא מצליח להסיח את הדעת ולאכול בשקט אפילו שאני רעב ..פשוט לא נהנה מהאוכל אלא רק אוכל כי צריך .תוך כדי אכילה אני מפחד שהרפלקס יגיע ואז כולם יסתכלו .
    אין לי חרדה חברתית ואני לא מתבייש מאנשים... יש רק את העניין של האוכל שמפריע לי לידם.
    בנוסף מדי פעם יש לי מין תחושת גוש בגרון וצורך לבלוע רוק כל הזמן כשאני לא אוכל . זה כבר כמה חודשים. יש לציין שכאשר אני קצת תחת השפעת אלכוהול אני פשוט לא מרגיש את כל הדברים הנ"ל והכל בסדר .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת אכילה ליד אנשים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכל בראש!

נינה
    02/09/2011

גם לי יש בעיות אכילה אני ניחנקת כשאני אוכלת רק כשאני חושבת על זה.. אם אני שותה או עושה משהו שאני לא מתרכזת באכילה אז הכל בסדרץ ופתאום כשאני ניזכרת בזה אז שוב זה חוזר לי ואני ניחנקת!
    אני מנסה להגיד לעצמי שהכל בראש ולאכול כשאני רואה טלויזיה או משהו.
    תנסה גם.
    זה בא מחרדה או לחץ. (תנסה ליזכור מתי זה התחיל לך)
    נינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת אכילה ליד אנשים - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    24/02/2011

מערכת העיכול שלנו רגישה ביותר למתח נפשי והתסמינים שאתה מתאר הם פן אחד שכיח מהפנים הרבות של של חרדה. (האלכוהול מקל עליך מאחר ויש לו אפקט נוגד-חרדה ממש כמו לתרופות נוגדות חרדה קצרות טווח, אך אין בזה פתרון - האלכוהול והתרופות רק ממסכים את הבעיה ולא מסייעים בפתרונה.) החדשות הטובות - ניתן להיפטר מהתופעה בקלות יחסית בטיפול פסיכולוגי (שיחתי) קצר אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו