פחד ממגע בעיניים

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• פחד ממגע בעיניים
    מיטל
    25/02/2011

שלום, אני בת 18 וחצי. יש לי בעיה שהיא אולי נשמעת לא חמורה אבל היא מתסכלת אותי מאוד. כבר 6 שנים שאני מרכיבה משקפיים ויש לי מספר דיי גבוה ככה שאני לא יכולה להסתדר בלעדיהם. אני מאוד רוצה להרכיב עדשות, לא רק מהנימוק האסתטי אלא שמאוד קשה לי להסתדר רק עם משקפיים כל היום. אני עוסקת הרבה בספורט ולא נוח לי להרכיב את המשקפיים.
    ניסיתי להרכיב עדשות אולי 5 פעמים כל פעם במקום אחר כי בכל פעם שלא הצלחתי ממש התביישתי ולא יכולתי לחזור לאותו מקום. הבעיה שלי שאני פשוט לא מסוגלת שאנשים נוגעים לי בעין, זה כ"כ מלחיץ אותי. אפילו נגיעה קלה לשם בדיקה ממש מטריפה אותי וזה ממש לא צריך להיות ככה. אני גם מתקשה לגעת לעצמי ממש בתוך העין, זה ממש מלחיץ אותי ואפילו קצת מגעיל אותי ואני לא יודעת למה, אין שום סיבה, כלומר, לא עברתי טיפול כושל בעיניים או משהו כזה, זה פחד שיש לי מגיל קטן.
    אין לי בעיה רפואית ואני לא חייבת להרכיב עדשות, אני יכולה להסתדר עם משקפיים אבל אני כ"כ רוצה ויודעת שהחיים שלי יהיו קלים יותר עם עדשות. אני מאוד מתוסכלת שאני לא מסוגלת לגעת לעצמי בעין.
    יש אפשרות להתגבר על הבעיה הזאת? מה אפשר לעשות?

תודה ויום טוב!

מיטל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד ממגע בעיניים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד ממגע בעיניים - תגובה

ד''ר אודי אורן
    25/02/2011

למיטל שלום,
    אמנם מעולם לא טיפלתי או שמעתי על טיפול בבעיה ספציפית זאת, אבל אני משער שכמו הרבה בעיות דומות, היא בהחלט ברת טיפול.
    אני ממליץ לך לפנות למטפל המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי. אני משער שטיפול קצר יוכל להביא לשיפור משמעותי בקושי ממנו את סובלת.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו