מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה מהלא נודעשיר26/02/2011
אני בת 38 נשואה ואם ל-2. אני ידועה כאמא דאגנית מאוד, אך כל חיי דאגתי, אפילו לדברים פשוטים מאוד כמו להצליח במבחנים(עוד בבית ספר יסודי). לאחרונה קנינו בית חדש באזור אחר משלנו ואני חרדה. אף אחד מסביבי לא מבין זאת, כולם אומרים שאני צריכה להיות שמחה שקניתי בית חדש. אך אני דואגת בעיקר, כמובן, למה יהיה עם הילדים, האם יסתדרו באזור החדש.
לעיתים אני יושבת עם עצמי ומנסה לנתח את מצבי ושאול את עצמי מה יש לי, שהרי מצבי גם בטוחני שמשפיע על הילדים. לאחרונה הבנתי שהחרדות שלי הן בעצם מהלא נודע. אבל הרי אף אחד בעולם הזה לא יודע מה יהיה ואת העתיד שלו, אז למה זה קורה לי. מכאן נובע גם הקושי בקבלת החלטות שעלול כמעט להטריף אותי ואפילו את בעלי.
מה ניתן לעשות אם אינני בנויה לטיפול פסיכולוגי?כיצד אוכל לעזור לעצמי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה מהלא נודע - תגובה
ד''ר חיים היילפרין26/02/2011תעזרי לעצמך בכך שתביני, ראשית כל, שאינך סובלת מחרדה אלא שאת פשוט לחוצה ומודאגת מאד מהמעבר, וזה נורמלי לגמרי. (תסמיני חרדה זהים בכל מובן לתסמיני לחץ, אלא שבשעה שלאדם החרד אין מושג מדוע הוא חרד ולכן הוא רואה בהם משהו לא נורמלי, לא קביל ופתולוגי, האדם שיודע מה מלחיץ אותו מקבל את תחושותיו כביטוי נורמלי וטבעי של הלחץ.) זכרי גם שאירועים משמחים (כמו חתונה, הולדת ילד או מעבר דירה) יכולים להיות מאד מלחיצים (לפעמים אפילו יותר מאירועים לא נעימים). את צריכה להפסיק להילחץ מהלחץ או לחשוב שיש לך בעיה נפשית, ולקבל את העובדה הפשוטה שעד שלא תעברו את כל הסיפור הזה בשלום, יש לך באמת סיבות מצוינות לדאגה והרבה על מה לחשוב...
אני לא יודע מה זה להיות "בנוי לטיפול פסיכולוגי" אבל אני מניח שברור לך יותר מדוע שעה אחת של שיחה איתי (או עם איש מקצוע מתאים אחר) היתה עשויה להקל עליך מאד את המצוקה שאת חשה. אינך צריכה יותר מזה.
ובהצלחה עם מעבר הדירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)