חרדה חברתית..

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדה חברתית..
    יסמין
    19/12/2007

היי ותודה על ההקשבה!!!
    אני בת 21 ומשוחררת כ-7 חודשים מהצבא..
    כל חיי אנשים הכירו אותי כאחת שתקנית כזו שאין לה הרבה מה לומר, וכמו כן גם לא ממש חברותית, למרות שלא הראתי את זה, זה לא שהייתי מין "עוף מוזר" כזה כי תמיד ידעתי איכשהו להסתיר את העובדה שאני מפחדת לדבר ברבים, אבל נמנעתי מלעשות דברים שאני אוהבת כמו לרקוד באופן מקצועי(שזה החלום שלי) או להתפרע ככה במסיבות, הרבה אנשים חושבים שאני סנובית אבל אני ממש לא..אני פשוט לא מסוגלת לפתוח את הפה כשיש יותר מחמישה אנשים בחדר גם אם אני מכירה אותם טוב..ואנשים לא מפסיקים להחמיא על איך שאני נראית אבל זה עדיין לא פותר את הבעיה..
    הבעיה הזו מפריעה לי היום יותר מהכל..אני אחרי הצבא ונמצאת כבר חודשים ארוכים בבית וכל זה בגלל שאני מפחדת לצאת לעבוד כי זה מצריך אנשים שישפטו אותי וימתחו עליי ביקורת..
    חברים שלי ובמיוחד הוריי אומרים לי כל הזמן: "מה יש לך??את לא רוצה לקנות לך דברים? מה לא נמאס לך לשבת בבית כל היום"??אבל הם לא מבינים שככה אני בורחת מהבעיה הזו ולא אני ממש לא נהנית לשבת בבית..אני רוצה לראות עולם ואני רוצה לעבוד ולהרוויח כסף אבל לא יודעת איך לצאת מהברוך הזה..
    ואין מצב להגיד להם על טיפול פסיכולוגי כי אני לא מוכנה שהם ידעו על זה..
    אוף אז מה עושים??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית..

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לשני

ד''ר חיים היילפרין
    19/12/2007

את אכן סובלת מחרדה חברתית וטבעי שהחרדה תתעצם אחרי הצבא (התקופה שאחרי השחרור קשה לצעירים רבים – הסרט נע של גן-ביה"ס-צבא הסתיים ופתאום צריך לעשות החלטות גורליות ולכבוש את העולם). את צריכה לדבר עם הוריך על טיפול פסיכולוגי בגלוי ובלי בושה (הם הרי ממילא חיים את מצבך וכן, את עדיין קסם של ילדה, עם כל הכבוד לבעיות שציינת). אם את מתעקשת שלא לספר להם, גשי לטיפול בלי ידיעתם - חבל על כל שבוע נוסף של סבל וחוסר מעש. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אני מטפל בגישה זו, ובמקרים כמו שלך את עשויה לחוות הקלה משמעותית תוך שניים-שלושה מפגשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש רק בעיה אחת..

יסמין
    20/12/2007

האמת שהציעו לי לטפל בבעיה דרך פסיכולוג אבל העניין הוא שאין לי כסף לזה ואני ממש מרגישה שאני בין הפטיש לסדן, כי מצד אחד אני נורא רוצה לעזור לעצמי ואני דווקא חושבת שטיפול מהסוג שהצעת יכול להיות מצויין, אבל מצד שני זה לא מתאפשר לי מבחינה כספית.. וכרגע המצב הוא שההורים שלי לא נותנים לי כסף, כי הם כביכול רוצים שאני ארוויח אותו לבד..(וזה לא חס וחלילה שחסר אבל הם מתעקשים על העיקרון-מי שרוצה להשיג דברים חייב לעבוד)
    והם צודקים אבל זה לא ממש עוזר לי שהם צודקים..:)
    בכל מקרה אני מודה לך על הזמן ועל תשומת הלב!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...וזו בדיוק הסיבה

ד''ר חיים היילפרין
    21/12/2007

שהצעתי לך לפתוח את הנושא עם הוריך – הרי אם רק תעיזי להגיד להם שהחרדה היא זו שמונעת ממך לצאת לעבוד, הם ישמחו לעזור לך כספית עם הטיפול, את תיפטרי מהחרדות ותוכלי לצאת לעבוד ולהרוויח באופן עצמאי, וכולם יהיו מרוצים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן אתה צודק!!!

יסמין
    21/12/2007

אני אפילו לא יודעת איך להתחיל להגיד להם את זה..
    הם לא ממש שמים לב שיש לי את הבעיה הזו כי מול אנשים שאני מכירה אני מתנהגת בסדר..הם פשוט חושבים שאני עצלנית או מפונקת מידי בשביל לעבוד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו