התקפי חרדה בעקבות חוויה טראומטית

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• התקפי חרדה בעקבות חוויה טראומטית
    אילנית
    10/03/2011

שלום וברכה,

לפני כשבוע הייתי עדה יחידה לשלושה התקפי אפילפסיה (התגלה לראשונה) אצל בעלי (אני בת 30, הוא בן 32). המראות החרידו אותי מאוד וגם העובדה שהייתי איתו לבד החמירה את התחושה הכללית.
    מאז הוא חזר הביתה מבית החולים , מקבל טיפול ומרגיש מצויין, ודווקא אני זו שמרגישה חולה. יש לי התקפי חרדה במיוחד בשעות הערב, כשאני לבד עם הילדים, המראות כל הזמן חוזרים אליי וגורמים לצמרמורות ויש מן פחד בלתי נשלט מהתקף הבא , במידה וחלילה יתרחש....
    היות וכל ההתקפים קרו לו בשינה אני גם מתקשה להירדם בלילות, מתו "ציפייה" בלתי-רצונית להתקף.

כיצד רצוי לטפל בעניין? יש לנו שני ילדים קטנים מאוד וביומיום אני מתפקדת כרגיל, אך ההרגשה הפנימית מעיקה עליי מאוד.

אשמח לתגובה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי חרדה בעקבות חוויה טראומטית - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    11/03/2011

את עברת חוויה טראומתית ובאופן טבעי חווה תסמינים פוסט-טראומתיים. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, במקרים כשלך די בד"כ בשיחה או שתיים להיפטר מהתסמינים וללמוד להתמודד באופן אופטימלי עם מחלתו של בעלך. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו