מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קסנקס וציפרלקסנוי14/03/2011
שלום
הייתי אצל פסיכיאטר לפני מס' ימים אשר אבחן אותי כסובלת מדכאון וחרדות
ולכן רשם לי ציפרלקס כדור אחד* 10 מ"ג למשך יומיים ו 2 כדורים לאחר מכן בנוסף טען כי במקרה שלי הציפרלקס ממש יעזור תוך שבועיים ויוציא אותי מהדכאון והחרדות
לטענתו בינתיים לחרדות אפשר להשתמש בלורייון ולפעמים קסנקס
העניין הוא שהלוריוול באמת לא עוזר ואני מרגישה ממש רע במהלך כל היום ובמיוחד בשעות הערב כשאני עם הילדים בבית
כך נוצר מצב שבהתקף חרדה בבוקר במהלך העבודה אני לוקחת לוריוול וממש מחזיקה את עצמי חזק כדי לא לקרוס
ובערב אני מתחילה עם לוריוול ואח"כ שהתסמינים של החרדה כבר ממש מתגברים אני נוטלת קסנקס ואז מגיעה הישועה
לפני מס' חודשים כשהתחיל העניין הזה לאחר ניתוח קיצור קיבה שעשיתי הפסיכיאטר רשם לי לוריוול וקסנקס * 2 ביום למשך שבועיים וכך עשיתי ואכן התקפי החרדה עברו
שאלתי - האם אני יכולה להשתמש בקסנקס במקום או בנוסף ללוריוול עד שהשפעת הציפרלקס תתחיל
בנוסף עד שאני לא לוקחת קסנקס אני לא אוכלת כמעט כלום כי יש לי תחושת בחילה נוראית ורק אחרי ראני לוקחת קסנקס אני כאילו חוזרת להיות אני למשך כמה שעות וממש מסוגלת לחייך ולאכול וכו'.
אני מפחדת שאני עושה יותר מידי סלט בכדורים ואני לא רוצה להזיק לעצמי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קסנקס וציפרלקס - תגובה
ד''ר חיים היילפרין14/03/2011כן, את יכולה להשתמש בקסנקס במקום בלוריוון (מדובר בתרופות מאותה משפחה). עם זאת, כדאי שתדעי שהטיפול התרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לחרדה - התרופות מקלות את הסימפטומים אך אינן מקדמות את פתרון הבעיות שבבסיסם ועלולות לגרום לתלות פסיכולוגית (שרק מרחיקה החלמה של ממש) ואפילו להתמכרות פיזית. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) קצר מועד אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. (ניתן לשלב את הטיפול הפסיכולוגי והתרופתי לפי הצורך, על פי הערכת הפסיכולוג המטפל.) בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)