מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טראומה נפשית ילדה בת ארבע וחציליאת24/03/2011
שלום רב,
יש לי ילדה בת ארבע וחצי. במשך חודשיים היא מתלוננת על כאבים בצוואר (הכאב הוא מאחור). לאחרונה המצב החמיר ורק לאחר שאני נותנת לה משכך כאבים היא קצת נרגעת אומנם עדיין מחזיקה את הראש בצורה מוזרה. ביצענו את כל הבדיקות הנדרשות :אורטופד, עיניים בדיקות דם והכל נמצא תקין.
אציין שלפני חודשיים נולד לי אחיין ואני חוששת שכיוון שכל תשומת הלב היתה מופנית אליה וכעת זה מתחלק היא חווה טראומה נפשית. כשאני נותנת לה תרופה אחרי כמה דקות היא כבר נרגעת
האם זה ייתכן שבגילה תחווה כזה דבר? אם כן מה הטיפול?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טראומה נפשית ילדה בת ארבע וחצי - תגובה
ד''ר חיים היילפרין25/03/2011בכפוף לעובדה שאין ממצאים רפואיים, יתכן מאד שבתך ממשיכה להתלונן על כאבים בשל "הרווחים המשניים" - בעיקר תשומת הלב היתרה - שהיא מקבלת. אתם יכולים לשנות את התנהגותכם כלפי הילדה באופן שיפחית בהדרגה את תלונותיה ע"י א. התעלמות (ככל שניתן) מהתלונות, וגם כשישנה התייחסות לכאביה אל "תעשו מזה עניין" מיוחד; ב. מתן תשומת לב רבה להתנהגויות (חיוביות) אחרות; ו-ג. מתן תגמול (חיזוקים כמו תשבוחות או פרסים) על תקופות בהן לא התלוננה, דיווחים ש"לא כואב" לה וכיו"ב. אם אתם מתקשים למלא אחרי הנחיות אלה ו/או אינכם רואים שיפור, אל תהססו לפנות לשיחה או שתיים עם פסיכולוג התנהגותי. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)