טראומה נפשית ילדה בת ארבע וחצי

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• טראומה נפשית ילדה בת ארבע וחצי
    ליאת
    24/03/2011

שלום רב,

יש לי ילדה בת ארבע וחצי. במשך חודשיים היא מתלוננת על כאבים בצוואר (הכאב הוא מאחור). לאחרונה המצב החמיר ורק לאחר שאני נותנת לה משכך כאבים היא קצת נרגעת אומנם עדיין מחזיקה את הראש בצורה מוזרה. ביצענו את כל הבדיקות הנדרשות :אורטופד, עיניים בדיקות דם והכל נמצא תקין.
    אציין שלפני חודשיים נולד לי אחיין ואני חוששת שכיוון שכל תשומת הלב היתה מופנית אליה וכעת זה מתחלק היא חווה טראומה נפשית. כשאני נותנת לה תרופה אחרי כמה דקות היא כבר נרגעת

האם זה ייתכן שבגילה תחווה כזה דבר? אם כן מה הטיפול?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טראומה נפשית ילדה בת ארבע וחצי - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    25/03/2011

בכפוף לעובדה שאין ממצאים רפואיים, יתכן מאד שבתך ממשיכה להתלונן על כאבים בשל "הרווחים המשניים" - בעיקר תשומת הלב היתרה - שהיא מקבלת. אתם יכולים לשנות את התנהגותכם כלפי הילדה באופן שיפחית בהדרגה את תלונותיה ע"י א. התעלמות (ככל שניתן) מהתלונות, וגם כשישנה התייחסות לכאביה אל "תעשו מזה עניין" מיוחד; ב. מתן תשומת לב רבה להתנהגויות (חיוביות) אחרות; ו-ג. מתן תגמול (חיזוקים כמו תשבוחות או פרסים) על תקופות בהן לא התלוננה, דיווחים ש"לא כואב" לה וכיו"ב. אם אתם מתקשים למלא אחרי הנחיות אלה ו/או אינכם רואים שיפור, אל תהססו לפנות לשיחה או שתיים עם פסיכולוג התנהגותי. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו