חרדות קשות

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדות קשות
    קרן
    26/03/2011

אני בחורה צעירה, בת 31, מלבד בעיית לחץ דם שמטופלת בכדורים אני בריאה באופן כללי. לפני כשלוש שנים היו לי התקפי חרדה כמעט כל יום עקב הפחד מהלחץ דם(שבץ מוחי בעיקר) וטופלתי בציפרלקס 10 מ"ג, החרדות עברו והכל היה תקין, לאחר שנה וחצי באישור רופא המשפחה, הפסקתי לקחת את הציפרלקס.
    לפני כחודש וחצי אבי נפטר, אבי היה חולה מאוד אך גם אלכוהוליסט ומכור למשככי כאבים כגון פרקוסט ואוסיקונטין, הוא שתה , החליק באמבטיה שהיתה מלאה וטבע. לאחר 4 ימים חבר של אחותי מצא אותו לאחר שאני חשדתי שקרה משהו,יש לציין שרבתי איתו באותו שבוע ולכן לא דיברתי איתו כמו תמיד שהיה שותה.
    במהלך השבעה הופיע לי התקף חרדה מאוד חריף ופניתי למיון שם נתנו לי קסאנגיס, התרופה עזרה אבל לא רציתי להמשיך מהפחד של ההתמכרות (מיותר לציין למה).
    לפני שבוע וחצי התחלתי שוב טיפול בציפרלקס בהמלצת רופאת המשפחה,חצי כדור למשך שבוע וכדור שלם אחרי שבוע. אני מרגישה גרוע יותר ! אני יודעת שאחת התופעות לוואי הן החמרה במצב, השאלה היא...האם זה הולך להשתפר ? האם אני צריכה מינון יותר גבוה עקב המקרה המצער ? עכשיו הפחדים שלי הם דום לב בעיקר, הפחד שאני לא אספיק להיפרד מכולם, מוות פתאומי. בנוסף, אני לוקחת ואבן פעמיים ביום, משתדלת שלא אבל החזה כואב לי כל הזמן , הורדתי 6 קילו בחודש וחצי, במיוחד בכמה ימים אחרונים אין לי תאבון ויש לי הרבה בחילות, אני לא זוכרת שהרגשתי ככה בפעם הקודמת.
    האם זה תקין ? מה אני יכולה לעשות בשביל לשפר את המצב ? אני ממש מיואשת , אשמח לתשובה מכוונת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות קשות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות קשות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    27/03/2011

צרי קשר עם רופאת המשפחה ובקשי ממנה הפנייה לפסיכיאטר (רופאי משפחה רשאים לפי חוק לרשום תרופות פסיכיאטריות אך אינם מומחים לבריאות הנפש); כשתפגשי עם הפסיכיאטר ספרי לו על ההחמרה שחווית לאחר לקיחת סיפרלקס והתייעצי איתו מה הדבר הנכון ביותר עבורך. כדאי מאד שתפני במקביל גם לטיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. את מתמודדת עם אובדן והיסטוריה לא פשוטה - הגיע הזמן שתטפלי בעצמך. (הכדורים מקלים על הסימפטומים אך אינם פותרים בעיות.) בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו