מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה או בעיה רפואית ????מישהי31/03/2011
שלום אני בת 38 בחורה מאוד הגיונית ושכלתנית שהיתה מלאת שמחת חיים שלווה רגועה שנהנית מהדברים הקטנים ..., ' לא היו לי סיבות ללחצים .בריאה ובחיים לא לקחתי שום כדור אפילו לא אקמול.
לפני כשלושה חודשים התהלכתי ברחוב ולפתע הרגשתי כאילו מן זרמים לופטים לי את הראש לא הבנתי מה קורה ופתאום שמתי לב שאני הולכת כמו שיכורה ימינה ושמאלה. מאוד נבהלתי כל העסק נמשך כארבע שעות בקושי הצלחתי להגיע לאוטובוס אנשים שמו לב ועזרו לי וישר הגעתי לרופא משפחה שעשה לי בדיקה ראשונית של סחרחורות ואמר שהאישונים בסדר וזה לא נראה לו כמו סחרחורות למרות שכל הזמן היתה הרגשה שאני עומדת ליפול וזה היה מאוד מבהיל .
מאז.... שלושה חודשים רצופים יש לי תופעות מאוד מוזרות. קבועות רצופות כל יום משהו אחר למשל מן כאב לאורך החזה מהוושט עד הבטן שעושה לי מן תחושה של מתח נפשי ובהלה נוראית ביותר כאילו ומשהו משתולל שם ולא רגוע ונלחץ יותר ויותר ופתאום הופך לתחושה של דכאון ומועקה נוראית כאילו תקוע עצב נוראי שאני צריכה לצרוח כדי להוציא אותו משם .
על הבוקר שאני כמה זה מתחיל לשגע אותי יום שלם ולא נרגע ומפחיד בטירוף
הדבר השני כאילו סוגרים לי חלקים במוח בעיקר בחלק האחורי של המוח ע"י לחיצות חזקות שגורמות לי לסחרחורות לפחד ולדכאון לא מוסבר מבלי שעברה מחשבה דכאונית.
הדבר השלישי לא מסוגלת להסתכל על אנשים וגם לא על עצמי במראה כי יש תחושה של לחץ אחורי בראש שגורם לפרצוף שלי ולגוף שלי לרעוד ולא להצליח להתמקד .
האם שמעתם על מקרה כזה ???? האם זה חרדה ??? כי זה נמשך כל שעות היום במשך שלושה חודשים ורק שאני ישנה אני בריאה כמו שור.
חייבת להדגיש שלא עוברים לי שום מחשבות דכאוניות או מפחידות הדבר היחידי שאני חושבת עליו זה התחושות שאני מרגישה. וזה קורה גם שאני רואה טלויזיה או נמצאת עם אנשים בסביבה שמחה , הויי זה קורה כל הזמן גם עכשיו ! אני מיואשת מאוד כבר פעמיים הזמנתי אמבלונס למיון והם עשו לי בדיקות דם של הראש ושיחררו אותי. אף אוזן גרון לא יודעת מה זה וגם הנורולוג עשה לי בדיקה ראשונית ואמר שזה לא בעיה נורולוגית אורגנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה או בעיה רפואית ???? - תגובה
ד''ר אודי אורן31/03/2011שלום רב,
נראה לי שעברת בדיקות רפואיות רבות וכלן הצביעו שאין בעיה פיזית.
סביר להניח שמדובר בסימפטומים המעידים על בעיית חרדה שממנה את סובלת.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד ב-EMDR או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
טיפול כזה יוכל לעזור להפחית את תופעות החרדה למינימום ולעזור לך להתמודד איתן אם וכאשר הן יקרו.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)