מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדותרינה חד12/04/2011
שלום לכם
אני אישה נשואה בת 32 ויש לי שני ילדים בן 7 ובת 4. לבן שלי היה הרבה בעיות פעם אמרו ויסות חושי פעם בעל מזג חם והלך לריפוי בעיסוק למשך 15 מפגשים חגורת כתפיים ומוטוריקה עדינה, ולבסוף אמרו חרדה ויכול להיות שמאחוריה מתחבאת בעיית בויסות חושי. אבל הבעיה שלנו שאף פסיכולוג או רופא הסכים עם השני כל פעם האבחנה היייתה שונה לכן, הגעתי למצב שאמרתי לתת לזמן לעשות את שלו כדי לא לחשוף את הילד ליותר מדי רופאים ולבלבל לו את המוח. כהמרפאה המומחית בויסות אמרה לי שיש לו חרדה וזה לפי הסיטואציות שצפתה בו אם זה בבית ספר או בבית ובחוץ, כל התסמינים העידו שיש לו חרדה. ולמה אני מספרת את כל זה כי מאז שגיליתי שיש לבן שלי את החרדה נפל האסימון שבעצם לפי התיאורים גם לי יש חרדה. אני אישה בעלת השכלה גבוהה למדתי ועדיין לומדת לעוד תואר באוניברסיטה ושמתי לב שבעצם כל פעם שאני רוצה להציג משהו בכיתה אני מתחילה לרעוד, כפות הידיים מתחילות להזיע, דפיקות לב, קשיי נשימה לפעמים, גמגום כשאני מתחילה לדבר וכאבי בטן... הבעיה שאני לא מאלה שהולכות לרופא ולאו דווקא לרופא פסיכולוג אלא אפילו רופא משפחתי, אני אוהבת והייתי רוצה לקבל טיפול דרך טבעית כמו האם ישנם תרגילים מיוחדים שיכולים לעזור לי?
או קבלת תרופה בלי ללכת לרופא אולי משהו טבעי?
ושאלה אחרת שקשורה לבן האם זה בסדר שאני עוזבת בינתיים את הבעיה ואם זה חוזר ומחמיר לגשת לפסיכולוג?
אני מקווה שתוכל לייעץ לי דרך האתר ולעזור לי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין14/04/2011בואי נתחיל מזה שחרדה אינה מחלה ופסיכולוג אינו רופא... חרדה היא ביטוי (שכיח מאד) למצוקה נפשית; מה שמבדיל את החרדה מביטויים אחרים של מצוקה היא שהאדם החרד אינו רואה את הקשר בינה לבין גורמי המצוקה (ולכן גם מרגיש שמשהו "לא נורמלי" אצלו). הטיפול המומלץ בחרדה הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית התנהגותית. לגבי משהו טבעי, שיחה היא הדרך הטבעית ביותר לטפל לאדם במצוקה; טיפול תרופתי אינו מומלץ שכן הוא רק מקל את התסמינים אך אינו מטפל בגורמי המצוקה. ובאשר לבן, הדבר תלוי בך - את יכולה להתייעץ עם פסיכולוג לגביו עכשיו או אם וכאשר הבעייה תחמיר. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)