הפרעות חרדה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• הפרעות חרדה
    נתי
    18/04/2011

שלום אני בשנות העשרים לחיי מאז גיל קטן סבלתי מכאבי בטן יציאות מרובות ועקב זה התפתחו לי חרדות. אני אולי סובל ממעי רגיז אולי לא אבל עצם המחשבה וההתעסקות בענין הפכה לנושא המרכזי בחיי שמפריע לי לאורח החיים. החרדות שלי לדוגמא הם: לנסוע למקומות רחוקים מהבית אני נוסע למקומות רק בקרבת הבית ושאני מוודא שיש שירותים .אני יכול להיות במקום כלשהו ולהרגיש בסדר ופתאום אני אחשוב על העניין וישר אכנס לחרדה וישר יופיעו לי כאבי בטן, אני חרד לקבל התקף חרדה בקרב אנשים דבר שמונע ממני יציאות חברתיות.. קיצר העניין הזה דפק לי ת'חיים אני כרגע חוץ מלעבוד לא עושה יותר מידי אני מטופל בכדורי רסיטל דבר שמקל אבל לא נותן לי להתגבר על העניין... אני לא יודע אם אצליח בכלל להפטר מהבעיה הנפשית הזאת אבל אם כן איך אפשר לעזור לי? לאיזה טיפולים לפנות חוץ מכדורים אשמח לכל מידע ועזרה תודה רבה
    יהושע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות חרדה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות חרדה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    19/04/2011

הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. (כפי שאתה עצמך מבין, הטיפול התרופתי אולי מקל על החרדה אך איננו מטפל כלל בשורש הבעיה.) חשוב שתדע שאדם אינו חייב להיות קורבן של נסיבות ילדותו לשארית חייו. ה"טיפול" (שמתי את המילה במרכאות שכן למעשה מדובר בתהליך צמיחתי לא במחלה שצריך לרפאה) יאפשר לך לבחון את דפוסי החשיבה וההתנהגות שאמצת עם השנים, לדחות (to unlearn) דפוסים פתולוגיים ולאמץ במקומם דפוסים בריאים וכיו"ב. התהליך דורש מאמץ רגשי וכספי לא מבוטל אך יעשה מהפיכה של ממש בחייך. אינך חייב להמשיך ולהתקיים כצל סביב כאבי הבטן והחרדה - יש לך חיים לחיות. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו