שלום,אני לא מבין.יש לי משהו מוזר

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• שלום,אני לא מבין.יש לי משהו מוזר
    מוזר
    23/04/2011

אני כל הזמן מדבר לעצמי בלב(ופעם זה היה גם בקול) אבל אני יותר מתכוון לשיחות עם עצמי.אני עושה שיחות עם עצמי בכל מיני נושאים.למשל עובר עליי משהו רע או טוב,אז אני מתחיל להגיד את כל הדברים הרעים שעוברים עליי בלב,ואז עונה לעצמי ואם אני מתלבט ומחפש תשובה אז אני אומר את זה בלב ואז גם עונה לעצמי,וממש מנהל שיחה:"אולי תעשה ככה וככה" ומשתמש באתה ואני(אני אומר משהו עונה לעצמי ואז עוד פעם עונה לעצמי,אבל כביכול בתור שני אנשים).מה שקרה זה שאני כל הזמן מרגיש שיש איתי עוד דמות בתוך הגוף,גם כשאני לבד,כי תמיד יש לי עם מי להתייעץ,תמיד יש לי עם מי לדבר,תמיד יש לי למי לספר את הפחדים,המחשבות והדברים הטובים שעוברים עליי ותמיד יש מי שירגיע אותי(אני).ההרגשה הזו גורמת לי לחרדה גדולה מאוד,אפילו שכשאני מדבר ועושה את השיחה זה תמיד אני,בקול שלי,אבל אחרי שאני מדבר - אז עוברת לי המחשבה שזה בעצם מישהו אחר שאני מדבר איתו.בכל מקרה אני מת מפחד שזה פיצול אישיות,גם כשאני נמצא עם אנשים אני תמיד מרגיש מוזר כאילו שאני שונה מכולם.
    מה זה?זה פיצול אישיות(אפילו שאולי זה לא מתאים לפורום הזה)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום,אני לא מבין.יש לי משהו מוזר - תגובה

ד''ר אודי אורן
    25/04/2011

שלום רב,
    אתה מתאר תופעה שהיא נכונה לרוב האנשים, אבל הגיע אצלך למקומות מעט יותר קיצוניים.
    רוב (אם לא כל) האנשים מנהלים שיחות פנימיות, אבל רוב מוחלט של הזמן אין להם תחושה של שני אנשים.
    איני מתרשם שיש לך פיצול אישיות.
    כדי להרגיע את עצמך הייתי פונה להתייעצות קצרה עם איש מקצוע שיוכל לשמוע אותך ביתר פירוט ולסייע במידת הצורך להתמודד עם המצב שאתה מתאר.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה..אבל ההרגשה הזו

שלום
    25/04/2011

ממשיכה להימשך בבירור.עכשיו למשל אני ממש מרגיש שאני שני אנשים,ש"הדמות" הזו שאני כביכול מתייעץ איתה ומספר לה את הדברים כל הזמן(שזה בעצם אני בשיחות הפנימיות שלי)זוהי דמות נוספת בתוך הגוף שלי.מתחילות לעבור לי מחשבות רעות על זה:למשל שיש שני עולמות - העולם הפנימי,שם יש לי את החבר שלי בתוך הגוף וכשאני נמצא לבד אני מדבר איתו,והעולם החיצוני שאלו האנשים האמיתיים.לפעמים יש לי גם את המחשבה שזוהי דמות רעה ושאני מתכנן איתה דברים רעים על כולם ושרק לי יש אותה.בנוסף יש מחשבה כזאת שאין טעם לכתוב או לדבר על זה כי זוהי באמת דמות בתוכי וגם יש לי את המחשבה שכאשר אני עושה פעולה זה בעצם שתי דמויות עושות,אני והדמות שמייעצת לי(שזה גם אני אך בהרגשה אני מרגיש פתאום שזוהי עוד דמות).בגלל ההרגשה הזו יש לי פחד שאני אתחיל לקרוא לי אנחנו או דברים בסגנון.....ועכשיו גם המחשבה שכאשר אני רושם אני אומר לדמות הזו:שנייה אני רושם(אני מדמיין שאני אומר).אני חושב שאפנה לייעוץ,למרות שאני עדיין כמעט בטוח שיש לי פיצול אישיות...גם כאשר אני רושם הפחד מזה לא עובר,ההרגשה ממשיכה להישאר אותה ההרגשה:שאני שני אנשים,שיש בתוכי עוד דמות שמייעצת לי ועוזרת לי ואני מתייעץ איתה...
    אני באמת מיואש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה..אבל ההרגשה הזו - תגובה

ד''ר אודי אורן
    26/04/2011

שלום רב,
    אני חוזר וממליץ לך לפנות לטיפול אצל איש מקצוע. לקופות החולים יש פסיכולוגים/פסיכיאטרים שאיתם אפשר להתייעץ ובמידת הצורך הם יפנו אותך לטיפול.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו