מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדת בליעהנטלי24/04/2011
שלום לד"ר אורן
אני סובלת מחרדת בליעת מזון מוצק אוכלת רק מרוסק.
האם שיטת EMDR יכולה לעזור לי לצאת מבעיה זו ?
אשמח לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי את אותה בעיה בדיוק!
נינה03/09/2011אני כבר מעל 5 שנים ככה. אני מקבלת חרדה מאכילה ואני ניחנקת ומפסיקה לאכול.
אני יודעת שזה בראש ושזה סוג של חרדה.
אני מנסה לא לחשוב על זה.
אשמח אם תצרי איתי קשר. ( [email protected])
נינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חרדת בליעה - תגובה
ד''ר אודי אורן25/04/2011לנטלי שלום,
שיטת EMDR בהחלט עשויה לעזור לך להתמודד עם הקושי בבליעת מזון מוצק.
שיטת EMDR מתמקדת בארועים שיצרו את הבעיה, במצבי הווה שמעלים את החרדה, ומכינה את המטופל להתמודדות עם מצבים מאתגרים בעתיד.
אני ממליץ לך לפנות למטפל המתמחה בשיטה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדת בליעה
נטלי30/04/2011תודה. איך אוכל לדעת מי מתמחה בשיטה זו? האם ישנה רשימת מתמחים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חרדת בליעה - תגובה
ד''ר אודי אורן04/05/2011לנטלי שלום,
כמובן שצריכים לשאול את המטפל. תוכלי למצוא רשימת מתמחים באתר עמותת EMDR ישראל או בטלפון של המרכז הישראלי ל-EMDR המופיע בתחתית ההודעה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה מחנק
שרה לוי12/05/2011בעלי נחנק באמצע האוכל(יש לציין שכל פעם זה קרה כשאכל אורז דווקא)כבר ארבע פעמים במשך חצי שנה אחרונה.אני מאד חרדתית והיסטרית גם ככה..כל פעם שזה קורה לו אני מאבדת עשתונות ונכנסת לחרדה של ממש.מאז כל פעם שהוא בבית לבד ואני לא איתו אני לא רגועה ומדמיינת שטולי הוא נחנק חלילה ואין מי שיזמין לו אמבולנס..
אני לא מתפקדת כשהוא בבית לבד ומבקשת ממנו שיתקשר אלי כשמסיים לאכול.
גם לגבי עצמי והבנות שלי אני חרדה כל פעם כשאנו בארוחה..
איך אני יכולה לצאת מזה?זה פשוט משגע אותי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חרדה מחנק - תגובה
ד''ר אודי אורן13/05/2011לשרה שלום,
אני מציע לך ראשית להגדיר מה זה "נחנק". האם הוא היה זקוק לעזרה כדי להתגבר על המחנק? האם הוא הגיע לבית חולים או הזעקת אמבולנס?
בכל מקרה, ברור שהארועים האלו השפיעו עלייך מאד והם ממשיכים להשפיע עלייך באופן שלילי ביותר. בהנחה שהמצב הזה נמשך זמן מה ואינך מצליחה להתגבר על הבעיה לבד, אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד שבסבירות גבוהה יצליח לעזור לך תוך זמן קצר יחסית.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול EMDR שהוא טיפול פסיכולוגי המטפל בהשפעתם השלילית המתמשכת של ארועים קשים. תוכלי למצוא מטפלים בטלפון של המרכז הישראלי ל-EMDR או באתר עמותת EMDR ישראל.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה מחנק
שרה לוי13/05/2011ראשית תודה על התגובה,ולשאלתך-הוא נחנק ממש באופן שלא יכל להוציא קול ולא השתעל במשך 2 דקות לפחות..אחז בגרונו והיו לו סימני אימה על הפנים,אני מדמיינת שזה חוזר על עצמו גם כשאני לא בבית...אגב,כשזה קורה אני עושה לו "היימליך"-לא עברתי קורס עזרה ראשונה אך יש לי חוברת כזו בבית שעפ"י זה ידעתי איך לעזור לו לצאת מהמצב.זה באמת עזר לו אך לא מייד,לקח כמה פעמים עד שזה השתחרר.
הזעקתי אמבולנס כל פעם כשזה קרה אך כשראיתי שמשתחרר כבר ביטלתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)