פחד לישון בלילות לבד

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• פחד לישון בלילות לבד
    שירן
    01/05/2011

שלום רב! ביתי בת 8 וחצי.
    אנחנו גרים בבאר שבע. לפני כחודש ירו טילים לאיזורנו ואזעקות נשמעו.
    מאז בתי חוששת מכל מה שמזכיר לה אזעקה אפילו רוח שנושבת בחלון. (דרך אגב גם אני רגישה לקולות האלו אבל כמובן לוקחת כל דבר בפרופורציה).
    בלילות היא התחילה להצטרף אלינו לשינה ולי ולבעלי מאוד קשה לישון איתה יחד. אנחנו קמים מותשים בבוקר. בני בן השלוש מצטרף גם הוא.
    כשאני אומרת לה לחזור למיטתה היא בוכה בכי עם דמעות וטוענת שהיא ממש מפחדת לישון לבד והסיפור הזה חוזר כל לילה על עצמו. לפעמים אני נאלצת לישון איתה יחד במיטה שלה וזה מאוד קשה כי המיטה שלה צרה.
    אני מבקשת עצה שתעזור לי לפתור את הבעיה הזאת. איך אוכל לשכנע אותה לישון בחדרה בלי להתחנן ובלי שנקום בבוקר לעבודה מותשים וחסרי שינה. בתודה שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד לישון בלילות לבד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד לישון בלילות לבד - תגובה

ד''ר אודי אורן
    04/05/2011

לשירי שלום,
    ברור ש"הפתרון" של ביתך לא יכול להימשך.חשוב שהיא תישן במיטה שלה.
    ממליץ לך לקחת שבוע שבו את מחזירה אותה למיטה שלה כל פעם שהיא מגיעה למיטה שלכם. הדמעות והפחד הם אמיתיים אבל ניתנים להרגעה אצל רוב הילדים.
    אני ממליץ לך לדבר עם הילדה כל ערב לפני השינה ולהסביר לה מראש שיש סיכוי שהיא תתעורר ותרצה לבוא למיטה שלכם. להסביר לה מראש בדיוק מה את הולכת לעשות ולהסביר לה למה את הולכת לעשות את זה.
    בנוסף אני ממליץ לך לתת "כוכב" על כל לילה שהיא מצליחה לישון במיטה שלה ולתת לה משהו בסוף שבוע שבו הצליחה לעשות זאת ברוב הלילות.
    אם כל זה לא עובד ממליץ לך לפנות למטפל EMDR המתמחה בילדים. טיפול קצר וממוקד שיתמקד בארוע הטילים ובפחדים שהתפתחו לאחריו יוכל עזור לילדה.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו