חרדה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדה?
    נירי
    29/12/2007

חיים שלום,
    אני בחורה כמעט בת 21 מאז ומתמיד הייתי מאוד מאוד ביישנית בחברה והדבר מנע ממני לעשות דברים רבים שאני אוהבת כמו לרקוד ולהופיע..בסיום הבית ספר דווקא בגלל זה החלטתי להופיע בטקס הסיום ואכן הופעתי מול קהל של כמעט 1000 איש אבל עדיין מתתי מלחץ ופחדתי.
    יש לי בעיה שכאשר אני מדברת עם אנשים במיוחד בנים שאני לא מכירה ובמיוחד אם הם מעניינים אותי אז אני ישר מסמיקה והופכת שתקנית וגם בבית ספר תמיד הייתי כזו ולכן תמיד החשיבו אותי "סנובית " ואני באמת לא ..יש לי המון חברות ואני רוצה לפתח שיחות אם אנשים אבל אני מתקשה ואני לא "אני" .לקראת סיום שירותי בצהל אף קיבלתי תעודת הצטיינות מטעם מפקד הבסיס והייתי צריכה לעלות לבמה וממש היה לי פיק ברכיים וממש התרגשתי.גם כשיצאתי עם בחורים ככל שהם עניינו אותי יותר כך התנהגתי ב"קרירות" והתרחקתי ..ולכן עד היום בעצם לא הייתי במערכת יחסים משמעותית וארוכת טווח..יש לציין שאין לי בעיה עם המראה החיצוני שלי וההיפך תמיד החמיאו לי מגיל קטן ואני מרגישה ויודעת שאני נראית טוב והציעו לי אף לדגמן.אבל תמיד יש לי ההרגשה שבוחנים אותי גם כשאני הולכת ברחוב קשה לי שלא לדבר בטלפון כך אני מרגישה בטוחה יותר כאילו אני לא לבד ופחות בוחנים אותי ואני לא אוהבת לצאת ולהסתובב לבד במקומות הומי אדם.
    אני לא מבינה מה יש לי ומדוע אני כזו חסרת ביטחון שהרי אין לי בעיה עם המראה החיצוני שלי בכלל ואני בנאדם שיש לו הרבה מה לומר ואנשים שמכירים אותי באמת מאוד נהנים בחברתי. אני גם מתכננת לרדת לעבוד באילת ועצם המחשבה שאני אצטרך לעבוד מול קהל רחב ולעבור ראיונות מלחיצה אותי.
    למה בעצם אני כזו?האם פיתחתי חרדה ומדוע בעצם? ומה אני יכולה לעשות?
    אשמח לעזרתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לנירי

ד''ר חיים היילפרין
    31/12/2007

את סובלת מחרדה חברתית (ברמה נמוכה, שהיא שכיחה מאד). למזלך, קל לטפל בבעיה בעזרת איש מקצוע, ואני ממליץ לך לפנות לפסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית התנהגותית. הפסיכולוג יסביר לך ממה נובעת החרדה ויסייע לך להיפטר ממנה בתוך מספר מצומצם של פגישות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

נירי
    01/01/2008

ראשית תודה על המענה.
    והאם תוכל לומר לי היכן אוכל למצוא פסיכולוג המתמחה בשיטת טיפול זו באיזור אילת משום שאני עוברת לשם בעוד כשבועיים מהצפון ואיני מכירה שם אף אחד .ובנוסף כמה טיפולים אתה מעריך שאצטרך לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנירי

ד''ר חיים היילפרין
    02/01/2008

מספר הפסיכולוגים באילת די מצומצם, ואינני בטוח שתמצאי שם מטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. חפשי בדפי זהב המקומי ובררי ישירות מול הפסיכולוגים את מומחיותם וגישתם הטיפולית. בכל מקרה, מדובר בטיפול קצר מועד.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו