מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםם..חזרה לי חרדה מאוד קשה ואניעזרה דחוף16/05/2011
רוצה התייעצות וקצת לפרוק את הכל,אתם כבר מכירים אותה ממני כי כתבתי לכם עליה לפני כמה שבועות,אמרתם לי לפנות לייעוץ אבל אני לא יודע איך הדבר יועיל.אז זה הפחד הנוראי מפיצול אישיות.כמו שאמרתי אז,אני ממש ממש מפחד מהמחלה הזו והסימפטומים שלה,ובנוסף ממש מפחד שיש לי אותה,כי יש לי משהו ממש מוזר שלא אמור להיות לאדם רגיל ולכן אני גם מרגיש שונה ומוזר מאוד.
יש לי חרדה מאוד גדולה,פחד אדיר,התחלתי ממש לפחד להיות עם עצמי לבד,לא רוצה להיות יותר לבד,רוצה להיות עם מישהו,לפעמים גם לא בא לי להיות בתוכי מרוב הפחד וההרגשות המוזרות שלי.
והנה תיאור של ההרגשה,עד כמה שאפשר:
שוב פעם אני כמעט בטוח שיש לי פיצול אישיות.תקנו אותי אם אני טועה.אני כל הזמן מרגיש שאני שתי דמויות.כל הזמן.ההרגשה הזו התחילה מכך שאני תמיד עושה עם עצמי שיחות,מדבר עם עצמי,מתייעץ עם עצמי,משוחח,מתווכח עצמי.כאשר אני נתקל בבעיה או בפחד שאני לא מצליח להבין את מקורם אני מנסה ביחד עם עצמי לפתור את הדבר על-ידי כך שאני כביכול מספר לעצמי את זה בלב או בקול,ואז חושב מה לעשות ועונה לעצמי(לפעמים גם עונה לעצמי בגוף שני מתוך הרגל כבר),ולפעמים אני גם רוצה לעשות פעולה כלשהי(ללמוד משהו או להתאמן וכו')אז אני אומר לעצמי עכשיו אני עושה את זה ומתאמן ומרגיש ממש כאילו אני אומר לחבר את זה.לפעמים אני גם אוהב להתווכח לגבי דברים,ואז יש לי בתוך הגוף כביכול שתי דעות.זה רוב הזמן היה ככה,אך לא הייתה לי שום הרגשה רעה.עכשיו פתאום הגיעה לי הרגשה נוראית שבעצם הדעה השנייה ומי שאני מתייעץ איתו(שזה אני) הוא בעצם דמות אחרת,כביכול חבר בתוך הגוף.עכשיו אני כל הזמן מרגיש ממש מוזר,שונה מאחרים,פתאום מוזר לי להיות עם אנשים אחרים(כי אני מרגיש שאני בעצמי שתי דמויות,פתאום אני מרגיש כאילו הכל השתנה,שעל הגוף שלי שולטת עוד דמות חוץ ממני,ממש הרגשה חזקה וברורה).כאשר אני לבד אני מרגיש לפעמים שכל הפעולות שאני עושה באותו רגע אינן שייכות אליי,אלא לדמות השנייה או שהגוף שלי מחולק ביני לדמות השנייה(מעין הרגשה של דה פרסונליזציה,שכאילו זה לא מה שאני עושה לא שייך לי).כאשר אני מסתכל במראה אני מרגיש כאילו זה אני וחבר שלי מבחינת ההרגשה.לפעמים פתאום אני נתקף חרדה מהדברים האלה כי כאשר אני לבד אני מרגיש הרגשה חזקה שיש בתוכי דמות שכביכול "שולטת עליי" ועושה איתי את הפעולות ואז אני ממש מפחד.למשל כאשר אני לבד אני ממש מדבר עם עצמי,שר,ומתנהג בדיוק כאילו יש איתי חבר והכל בגלל ההרגשה הזו,זאת אומרת שאני תמיד מרגיש אותה כאשר אני לבד,ולא משנה כמה אני אכתוב,אני מרגיש שאין טעם לכתוב כי אני פשוט מרגיש שזה חלק ממני,שהגוף שלי מחולק בין שתי דמויות,שיש בתוכי עוד דמות,עוד חבר,עוד מישהו.אך בדרך-כלל כאשר אני עם חברים,משפחה זה עובר.לפעמים קשה לי להגיד אני בגלל זה וכשאני מדבר עם "אנשים אמיתיים" אני מרגיש מוזר כי אני מרגיש שיש לי גם דמות בתוך הגוף.השימוש בגוף שני נובע מההרגשות האלה,זה כבר הרגל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלוםם..חזרה לי חרדה מאוד קשה ואני - תגובה
ד''ר חיים היילפרין17/05/2011אין בעיה שתפרוק כאן את הכל, מתי שתרצה... עם זאת, לגבי ההתייעצות נראה לי שמיצינו, חביבי. קרא בתשובותינו הקודמות ובהצלחה בטיפול!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי אז אני חייב להוסיף עוד משהו
עזרה דחוף17/05/2011חשוב בבקשה תעירו על זה.אני לא פונה לטיפול מהסיבה הפשוטה שאני מרגיש כאילו זה באמת כזה,כלומר זה נובע מתוכי ואני מרגיש שזה באמת קורה לי,ממש אני מרגיש כאילו אני בהתקף פסיכוטי,שזה אני בטוח בדברים האלה בתוכי.עכשיו אני לא יודע איך טיפול יועיל לי,אם אני מרגיש בתוכי שאני באמת עם הדמות הזו ושאני משלים עם זה שהיא נמצאת בתוכי,שאני נלחם איתה נגד כל העולם,ולמשל כאשר אני מדבר עם אנשים אני פתאום מרגיש כאילו אני מסתכל עליהם בצורה מוזרה כי הדמות הזו כביכול לא מכירה בני אדם אז היא שואלת מה הם רוצים ואז אני עונה לה ואומר לא יודע,כאילו שאני משתף איתה פעולה.כאשר אני מסתכל במראה עוברת לי המחשבה שזאת הדמות השנייה שבעצם אומרת לי "אם לא תשמע למה שאני אומרת לך אני אפגע בך" ואני מרגיש כאילו זה באמת קורה,כאילו היא באמת מאיימת עליי.לפעמים אני גם מרגיש ששיש בתוכי שתי דעות,שהדמות השנייה חושבת בדיוק ההפך ממני.בנוסף אני לפעמים מרגיש כאילו הדמות הזו משתלטת עליי,אני ממש מרגיש כאילו לא רק אני עושה את הפעולות אלא עוד מישהו.
אתם מבינים...?
לפעמים קשה לי להגיד בתוכי "אני" בגלל זה,זאת הבעיה.
יש חרדות ויש מחשבות,אבל עיקר הדבר שעושה רע זאת ההרגשה,שאני מרגיש כאילו זה באמת קורה לי וכאילו אני באמת חושב ככה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אוקיי אז אני חייב להוסיף עוד משהו - תגובה
ד''ר חיים היילפרין18/05/2011מה לא ברור עם "לגבי ההתייעצות נראה לי שמיצינו, חביבי. קרא בתשובותינו הקודמות ובהצלחה בטיפול!"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בטוח יעזור לי?
עזרה דחוף19/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפול בטוח יעזור לי? - תגובה
ד''ר חיים היילפרין20/05/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)