יעילות שיטת הEMDR לטיפול בPTSD

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• יעילות שיטת הEMDR לטיפול בPTSD
    עמי מנוקיאן
    18/05/2011

שלום רב ד"ר אודי אורן.
    היית רוצה לדעת את דעתך על אחוזי הצלחה של טיפול בשיטת EMDR בPTSD. האם אחוזי הצלחה הם גבוהים .לפי דבריו של ד"ר גרין הטיפול בEMDR אינו יעיל עם מה שאני לא מסכים.
    השאלה השנייה - עד כמה השיטה אפקטיבית לטיפול בחרדה? מוכרת לי שיטה דומה לEMDR שנקראת EMI - Eye Movement Integration וגם היא יעילה מאוד במקרים של חרדה וטראומות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יעילות שיטת הEMDR לטיפול בPTSD - תגובה

ד''ר אודי אורן
    18/05/2011

לעמי שלום,
    אין לי מושג על מה מסתמך ד"ר גרין. אני מציע שתכנס לאתר עמותת EMDR ישראל וקרא את החלק הנקרא International Guidelines . זוהי רשימה חלקית של הגופים שהכניסו את ה-EMDR להנחיות הטיפוליות שלהם על סמך המחקרים הרבים המעידים על יעילות השיטה לטיפול ב-PTSD. EMDR נחשב לאחת משתי שיטות הטיפול היעילות ביותר (ברמת Evidence Based Therapies) הקיימות היום. באתר יש רשימת לינקים שתוביל אותך לאתרים נוספים המדברים על המחקרים שמוכיחים את יעילות השיטה.

שמעתי על שיטת ה-EMI. יש חיקויים/וריאציות שונות של ה-EMDR בשמות שונים.

השיטה יעילה בטיפול בחרדות למרות שהביסוס המחקרי (המבוסס על כמות המחקרים) אינו כה חזק.

בברכה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו