מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יעילות שיטת הEMDR לטיפול בPTSDעמי מנוקיאן18/05/2011
שלום רב ד"ר אודי אורן.
היית רוצה לדעת את דעתך על אחוזי הצלחה של טיפול בשיטת EMDR בPTSD. האם אחוזי הצלחה הם גבוהים .לפי דבריו של ד"ר גרין הטיפול בEMDR אינו יעיל עם מה שאני לא מסכים.
השאלה השנייה - עד כמה השיטה אפקטיבית לטיפול בחרדה? מוכרת לי שיטה דומה לEMDR שנקראת EMI - Eye Movement Integration וגם היא יעילה מאוד במקרים של חרדה וטראומות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יעילות שיטת הEMDR לטיפול בPTSD - תגובה
ד''ר אודי אורן18/05/2011לעמי שלום,
אין לי מושג על מה מסתמך ד"ר גרין. אני מציע שתכנס לאתר עמותת EMDR ישראל וקרא את החלק הנקרא International Guidelines . זוהי רשימה חלקית של הגופים שהכניסו את ה-EMDR להנחיות הטיפוליות שלהם על סמך המחקרים הרבים המעידים על יעילות השיטה לטיפול ב-PTSD. EMDR נחשב לאחת משתי שיטות הטיפול היעילות ביותר (ברמת Evidence Based Therapies) הקיימות היום. באתר יש רשימת לינקים שתוביל אותך לאתרים נוספים המדברים על המחקרים שמוכיחים את יעילות השיטה.
שמעתי על שיטת ה-EMI. יש חיקויים/וריאציות שונות של ה-EMDR בשמות שונים.
השיטה יעילה בטיפול בחרדות למרות שהביסוס המחקרי (המבוסס על כמות המחקרים) אינו כה חזק.
בברכה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)