ציפרלקס ואלכוהול

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס ואלכוהול
    אני
    21/05/2011

שלום,
    בן 30, אני לוקח ציפרלקס 10 מ"ג כ-7 שבועות, עקב בעיות שינה (חרדה שלא לישון מספיק כדי לתפקד בבוקר). בחיזוק לוריוואן כ"קו שני", אך בתקופה של של כ-3 חודשים לקחתי סה"כ כ-8 כדורי לוריוואן (לרוב בחצאים). התחלתי טיפול CBT בסוגייה.
    היה שיפור, רציני.
    עם זאת, תוך כדי הטיפול הייתי צורך אלכוהול ולא מעט, סגנון חיים של רווק, בילויים וכו'. וזה לא הפריע לי עד שלפני שבוע חוויתי התקף חרדה לפני השינה! ובמשך השבוע האחרון אני מרגיש מוטרד, לחוץ, שוב קשיי שינה, אולי רגרסיה?
    והשאלות שלי הן:
    1. האם צריכת האלכוהול פגעה ביעילות הציפרלקס? ז"א הפריעו לתרופה להשפיע עד כדי כך שחוויתי רגרסיה.
    2. האם יש מקום להעלות מינון, ואין קשר לאכוהול.
    3. האם זו פשוט "תקופה" שאמורה לעבור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס ואלכוהול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס ואלכוהול - תגובה

ד''ר אודי אורן
    21/05/2011

שלום רב,
    אני ממליץ לך לא לשלב אלכוהול ותרופות פסיכיאטריות.
    חשוב שתבין כי גם התרופה וגם המשקה פועלים על המוח באופנים שונים.
    מכיוון שאלכוהול מביא לא פעם לתחושה של "שחרור", ומכיוון שתחושת חוסר שליטה היא מקור להרבה חרדות, יש סיכוי סביר שהחומרים האלו פועלים באופן הפוך, והאלכוהול "מנצח" במאבק.
    אני ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר שלך בכל שאלה לגבי מינון התרופה.
    אני ממליץ לך להוסיף טיפול פסיכולוגי ממוקד בנוסף לטיפול התרופתי. טיפול EMDR או טיפול התנהגותי - קוגניטיבי עשויים בהחלט לתרום, ולהביא לשיפור משמעותי במצבך.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס ואלכוהול - המשך

אני
    21/05/2011

הי, אני מטופל בCBT, לפחות התחלתי.
    כשאני תחת השפעת אלכוהול הכל בסדר ואין בעיה, היום שאחרי, הוא הבעיה או ימים בלי, שם ישנה בעיה של הירדמות. לכן חשוב לי לדעת אם האלכוהול מנטרל את השפעת התרופה. קרי, שתיתי אלכוהול = לא לקחתי כדור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס ואלכוהול - המשך - תגובה

ד''ר אודי אורן
    21/05/2011

שלום,
    איני יודע את התשובה. אנא שאל את הפסיכיאטר המטפל בך.
    גם אם התשובה היא כן וגם אם התשובה היא לא (וסביר להניח שהתשובה היא בערך/לא ברור), המלצתי לא לשלב את השניים בעינה עומדת.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אני
    21/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו