מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדת ילדיםאתי24/05/2011
שלום
אני אמא לילדה בת 13.5 לפני כמה שנים 6-7 בערך.התחילה לבכות לפני השינה ובחילות והקאות..הסיפור נמשך בערך 4-5 שנים היינו בטיפול פסיכולוגי.אשר עזר מעט.עברנו דירה חדשה ומאז לפנות ערב הפסיקה לבכות ולהקיא..
הבחילות לא פסקו לפני יציאה עם חברים או טיול מבה"ס או חזרה לבה"ס מחופשה..יש לציין שהילדה מבחינה חברתית במצב מצויין. כשפניתי לעזרה בבה"ס ליועצת ומורים נאמר לי שהילדה בסדר גמור הם לא מבינים על מה אני מדברת..הבחילות וקצת בכי מתחיל לפני ארוע חגיגי או טיול..השגרה היומיומית בסדר גמור כל היום עם חברים וחברות..אוכלת,צוחקת יוצאת המון..צריכה דחוף עזרה מה גורם לה לבחילות ולחרדות פעם בחודש או פעמיים בחודש..
תודה רבה על היענותך בנדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדת ילדים - תגובה
ד''ר חיים היילפרין25/05/2011הילדה שלך מגיבה ללחץ (בעיקר לא שגרתי, כגון טיול בי"ס) בתגובה סומטית (גופנית) שכיחה ומוכרת של מצוקה, ודפוס זה הלך והשתרש עם השנים. (האברים הפנימיים בבטן רגישים מאד ללחץ נפשי... לא בכדי יש בעברית ביטויים כמו "פרפרים בבטן", "עשה במכנסיים" וכיו"ב; והמלה "היסטריה" מקורה במלה היוונית לרחם.) אני מציע לכם לפנות לפסיכולוג קליני המטפל בחרדות אצל ילדים בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בטיפול הולם ניתן לסייע לבתך להיפטר מהדפוס (הרגל) הזה בתוך מספר פגישות לא רב. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)