חרדה וספורט

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדה וספורט
    יוסף
    30/05/2011

שלום שמי יוסי בן 16 סובל מי חרדות ,ויש לי כאבי חזה וכל מיני זרמים בגב עברתי א.קג פעמיים יצא תקין אבל יש לי דופק מהיר במנוחה 120 והדופק מאוד חזק אפשר לראות אותו דרך החולצה ואני מאוד רוצה לעסוק בספורט ולרוץ כי מאז שיש לי חרדות כבר 8 חודשים אני מפחד לעסוק בספורט ולרוץ כי הדופק שלי מאוד מהיר וחזק ואני מפחד שבזמן הריצה הוא יגיע לדופק כלכך מהיר שאולי זה יפגע בי

האם דופק של 120 במנוחה יכול לפגוע בי בזמן ריצה כלומר התקף לב או משהוכזה? (יש לציין שאני לא מעשן או שותה ואני לא בחור מלא )

האם דופק חזק מאוד עד כדי קח שאני רואה אותו דרך החזה מסוכן?

והאם הזרמים שיש לי בגב בצד שמאל קשור לחרדות?

תודה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה וספורט

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה וספורט - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    01/06/2011

שאלת אותי את אותן שאלות ב-12 לאפריל, יוסי - ותשובתי מאז לא השתנתה... להזכירך, שאלת: שמי יוסף ואני בן 16. אני סובל מחרדה תמידית כרונית, זאת אומרת שאני כל הזמן בחרדה עם דופק גבוה 110-120 ויש לי כמה שאלות דחופות.
    א)האם אפשר לעשות ספורט בזמן החרדות ,ועם כן, אז זה פוגע בלב או בגוף?
    ב)האם עם דופק גבוה שכזה אפשר לקבל התקף לב.?
    ג)בן אדם שבחרדה זה אופייני שירגיש כל מיניי זרמים בגב העליון בצד שמאל וכאבים בחזה עלי לציין עברתי בדיקת א.ק.ג והולטר לב ואקו לב ויצא תקין.
    ותשובתי, שוב:
    א. לא רק שאפשר לעשות ספורט בזמן החרדות אלא שמומלץ לעשות ספורט - הפעילות הספורטיבית אינה פוגעת בגוף או בלב אלא מכניסה אותם לכושר ודווקא מפחיתה את החרדה! ב. עם דופק של 120 אין מצב שתקבל התקף לב. ג. כן. ד. ניתן להיפטר מהחרדה באמצעות טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו