חרדה לפני הרצאה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדה לפני הרצאה
    יעל
    02/06/2011

שלום רב,
    בעוד כמה ימים אני אמורה להרצות בפני פורום אנשי מקצוע מתחומי והתחלתי להרגיש חרדה ופחד מהאירוע - שאתעלף, שארעד, שדבריי לא יהיו מאורגנים ועוד.
    זוהי חוויה ראשונה עבורי - גם הפורום הנ"ל וגם החרדה העמוקה.

קרה לי בעבר שחששתי, אבל לא בכזו עוצמה. סמכתי על עצמי ועכשיו פחות בגלל אופי המפגש ופורום האנשים.

אני לא יודעת מה לעשות.... בבקשה עזור לי.

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה לפני הרצאה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה לפני הרצאה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    03/06/2011

חשוב שתביני שההתרגשות והלחץ שאת חווה הם טבעיים ונורמליים לגמרי בנסיבות שאת מתארת - ומסיבה זו חשוב ביותר שתתני להם לגיטימציה מלאה (ולא תראי בהם עדות לבעיה נפשית, למשל). היי פתוחה וחופשייה לגמרי עם ביטויי המתח (זאת לא בושה לומר לקהל השומעים שאת מתרגשת מאד ולכן קולך רועד או לבקש כוס מים...) פרדוקסלית, ככל שתתני לביטויי המצוקה יותר לגיטימציה - תרגישי פחות לחוצה על הבמה. אם אין די בעצות אלה, פני לשיחה אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מנסיוני, במקרים כמו שלך די בשעת שיחה אחת להוציא אותך לדרך כמו גדולה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

יעל
    03/06/2011

תודה רבה על ההכוונה. אני עובדת על עצמי ומנסה להקטין את המחשבות הלא מקדמות וגם קבעתי פגישה עם מטפלת cbt
    מקווה שאתמודד בהצלחה.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו