פחד

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• פחד
    פחד
    02/06/2011

שלום,יש לי פחד מפני בליעה שהתחיל אתמול בערב.זה התחיל בפחד מבליעת כדורים(יש לי פחד מבליעת כדורים,אני מפחד להיחנק ולכן אני לא מצליח לבלוע את הכדורים),ועכשיו זה עבר לפחד מבליעת אוכל ואפילו שתייה.התחלתי להתעסק יותר מידי במנגנון הבליעה,ועכשיו כאשר אני אוכל זה נראה לי מוזר איך האוכל מגיע לבליעה,ולכן לפעמים אני פשוט לא מצליח לבלוע.אני מנסה,והאוכל לא נכנס.אני מרגיש כאילו הכל מלאכותי.כאילו זה לא טבעי.וגם כאשר אני בא לשתות אותה ההרגשה - איך זה יגיע לגרון?ואני מרגיש כאילו שאין לי כוח לגרום לזה להגיע לגרון,אני מרגיש שאין לי כוח יותר לאכול ולשתות כי זה מעייף אותי(אני כל הזמן חושב על זה וכבר התפתחה אצלי חרדה ואני מאוד מפחד עכשיו שאני אחנק בגלל הבעיות בבליעה האלה).
    יש לי ממש את הפחדלהיחנק,שפתאום האוכל או השתייה יברחו לי,וכתוצאה מכך אני אוכל בפחד ומה שקורה כתוצאה מכך הוא שבהרבה מקרים אני פשוט לא מצליח לבלוע את האוכל,רוב הזמן כן,אבל אני בחרדה נוראית.כל פעם כאשר אני ניגש לאכול אני מתחיל לחשוש שמא אני לא אצליח לבלוע או שאני אחנק,וכמובן שזה מה שקורה מרוב הפחד והחרדה שזה מה שיקרה...
    עכשיו החרדה הזו מתווספת לי על עודהרבה מאוד חרדות:פחד ממחלות נפש וממחלות פיזיולוגיות למיניהן(סכיזופרניה,פיצול אישיות שאני מפחד שיש לי,דה פרסונזליציה,הפרעת זהות מגדרית שאני מפחד שיהיה או שכבר יש לי,התקפי לב וכו'),חרדה שאני כל האנשים בעולם ושאני כל המקרים בעולם,ואז אני נזכר בפחדים של אחרים ובפחדים שהיו לי בעבר ומתחיל להרגיש שהם חוזרים לי וכו'.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    03/06/2011

...וזאת בדיוק הסיבה שעודדתי אותך כבר מספר פעמים בעבר לגשת לטיפול. חבל שאינך מיישם עצה זו ובוחר להמשיך לסבול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא שאני לא רוצה לפנות לטיפול,זה

פחד
    03/06/2011

הדבר שאני הכי רוצה,אבל אם תשים לב יש לי חרדות שנמשכות מספר ימים ועוברות למספר שבועות,ואז חוזרות,ואני לא יכול ללכת לטיפול פסיכולוגי כאשר החרדות פתאום עוברות לבד אחרי שאני פורק את הכל בפורומים של חרדות.זה יותר מעין מחשבות כפייתיות כאלה(זאת הסיבה שאני כנראה סובל מOCD והיפוכונדריה).בנוסף לפי הבנתי יש פעמים רבות צורך בבליעת כדורים נוגדי חרדות ודיכאון,דבר שאני ממש לא מסתדר איתו ולא מצליח.
    אלה הסיבות שאף פעם בגללן לא פניתי לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו