פחד מסרטן

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• פחד מסרטן
    לאון
    03/06/2011

שלום רב!
    אני בן 31 יש לי פחד חזק מאוד לחלות בסרטן. אם משהו מתחיל כאוב לי אני מיד חושב מה אם זה סרטן?
    הכול התחיל לפני שנה בערך כשהיו לי כאבים חזקים בגרון שלא עברו במשך חודש –חדש וחצי ואני התחלתי לחשוד שזה סרטן הגרון. התברר שכאבים היו תוצאה של צרבת (חומצה לפעמם עולה מהקיבה ו"שורפת" את הגרון) אבל זה הכניס לתוכי פחד חזק מאוד. אני אפילו הפסקתי לעשן מרוב הפחד.
    עכשיו יש לי בעיה בלסת, כבר הייתי עצל רופאה שיניים, עשיתי רנטגן והוא אמר שאין שום דבר מסוכן אבל אני לא יכול להפסיק לפחד. חשוב לציין שבראש אני מבין שרוב הסיכויים שהפחד שלי הוא א מוצדק אך לא יכול לעשות כלום עם עצמי כדי להפסיק לפחד.
    הפחד מתחיל להשפיע אפילו על חיי יום יום שלי. לפעמים התקפי פחד מופעים בעבודה ואני לא מצליח להתרכז. לפעמים כשמתחיל התקף אני מתקשר ומזמין תור לרופאה ולאחר ההתקף אני חושב שכנירה זה היה מיותר. לאחרונה אני מרגיש אפילו שהלב שלי דופק מהר יותר בזמן כשהתקף פחד מתחיל.
    קראתי באינטרנט שיש פוביה שנקראת קנצרופוביה שזה פחד מסרטן (מאוד דומה למשיש לי). אני רוצה לשאול כמה דברים:

1. האם קיים טיפול כלשהו לפחדים שלי ואם כן מה האפקטיביות שלהם? האם אפשר להגיע לטיפולים האלה דרך קופת חולים או רק רופאים פרטיים?
    2. אני מרגיש התקפי הפחד שמופיעים אצלי עכשיו הם יותר חזקים מאלה שהיו ליפני שנה (כשהיה סיפור עם הגרון), האם המצב שלי יכול להחמיר עוד יותר?
    3. האם פחד מתמיד יכול להשפיע על המצב הפיזיולוגי שלי ?

תענו לי בבקשה, אני מאוד דואג.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מסרטן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מסרטן - תגובה

ד''ר אודי אורן
    04/06/2011

ללאון שלום,
    אין ספק שאתה סובל מאד וחשוב שתקבל עזרה שתקל עליך.
    1) יש מספר טיפולים יעילים בפוביות וחרדה.טיפול התנהגותי - קוגניטיבי ו-EMDR הם הבולטים ביותר. אפשר לברר אם יש להם מטפלים המתמחים בשיטות אלו. אם לא אפשר למצוא אותם באופן פרטי.
    2) אצל חלק מהאנשים חרדות הם תופעה שמתפשטת ומתחזקת. קשה לי לנבא אם אתה נמצא בקבוצה זו.
    3) מכיוון שחרדה היא תופעה שבאה לידי ביטוי הן ברמה נפשית והן ברמה גופנית, ברור שההשפעה היא על כל המערכות. ההשפעה הינה איטית כך שמצד אחד אין מקום לדאגה בשלב זה, ומצד שני אני ממליץ לך לפנות לטיפול.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו