מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוק לא יודעת מה משהו נדפ'קסוזי04/01/2008
נאנסתי לפני 9 חודשיים נכנסתי לדיכאון וחוויתי חרדות היתי אצל פסיכיאטר פעם אחת סיפרתי לו את המקרה הוא אמר לי טוב תיקחי ציפרלקס לקחתי במשך שבועיים זה רק הגביר לי תחרדות
חזרתי אליו הוא אמר לי תשמעי אין לך מה לעשות אצלי את בסדר תפני לפסיכולוג,ניסיתי מודאל פורטה פלוטין ,אני מגיבה לא טוב לכדורים ,עברתי 6 חודשיים מאוד קשיים ללא טיפול פסיכיאטרי אני העדפתי . בעייתי היום שאני חווה כבר 7 חודשיים האגשה של ניתוק מעצמי ואני מציינת שכבר 3 חודשיים אני ללא חרדות ולא מטולפת בשום תרופות ,יש לי מחשבות טורדניות על המקרה 24\7 כול יום ללא הפסקה פשוט נמאס אין לי חיים הניתוק הזה מתסכל אותי הרגשה כאלו אתה עושה הכול נורמלי ולא מרגיש נורמלי ,אני שואלת את עצמי מי אני איפה נעלמה האישיות שלי איפה סוזי פשוט
ריקנות כזאת ,ולפעמים עולים לי זכרונות למשל מה לבשתי כשהייתי קטנה או דברים או פריטים שאני זוכרת לפני 20 שנה זה מוזר זיכרונות לא רציונליות כאילו זה עולה לבד לא מובן לי תמיד לא זכרתי דברים מהעבר פתאום יש לי תחושות כאלו מוזרות ואני מציינת שאני מנותקת אבל ללא תסמיני חרדות או דיכאון עברתי את הסבל הזה ,אני רוצה להרגיש את עצמי בחזרה ואני עובדת על עצמי אני מודעת למקרה פשוט לא חוזר לי הרגשתי ,קשה לי לחיותבהרגשה שאני לא יודעת מי אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לסוזי
ד''ר חיים היילפרין04/01/2008את חווה תגובות פוסט-טראומתיות האופייניות לנפגעות אונס. הדרך המומלצת להתמודד עם הטראומה היא טיפול פסיכולוגי (ולא פסיכיאטרי-תרופתי). טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית יסייע לך להתגבר על הטראומה והשלכותיה בתוך מספר פגישות לא רב ולהמשיך הלאה עם חייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז הניתוק זה תגובה נורמלית ?
סוזי04/01/2008הרגשה כאילו את לא קיימת? אני מקווה לחזור לעצמי
שאלה:בערך ממוצע סטטיסטי כמה זמן עובר תגובה פוסט טראומתית לנפגעות תקיפה מינית
אני כבר 9 חודשיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן
ד''ר חיים היילפרין04/01/2008ניתוק (dissociation) הוא תופעה שכיחה בתגובה לטראומה. התשובה לשאלתך אינה תלויית זמן אלא תלויית טיפול - אם היית ניגשת לטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי-התנהגותי לפני שמונה חודשים קרוב לוודאי שההשלכות הפוסט-טראומתיות היו כבר מאחוריך; ללא טיפול התגובות הפוסט-טראומתיות עלולות להתקבע ולהפוך לכרוניות. בשורה התחתונה, את זקוקה לטיפול הולם, וטובה שעה קודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מקווה שלא איחרתי את המועד
סוזי04/01/2008האם יש לי עוד תקווה ד"ר אני מאוד רוצה להבריא לחזור לעצמי אבל כאילו אני לא יודעת איך
מתמודדים ונמאס מהמחשבות הטורדניות האלו אני מדברת עם עצמי מעודדת את עצמי
קשה קשה
אני רוצה את עצמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא, לא אחרת. בהצלחה!
ד''ר חיים היילפרין06/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוק? והקשר לזיכרונות
סוזי08/01/2008אני מאוד מודעת לבעייתי והיא הניתוק ,מכחה לטיפול פסיכולוגי בבית חולים איכילוב
אני חוויתי פוסט טראומה כמו שאני יודעת היום.
שאלה : אני מנותקת כבר 9 חודשיים ,כאילו התרגלתי לזה בשבוע האחרון עולים לי זכרונות מהעבר
למשל אם אני מדברת עם מישהו פתאום עולים לי זכרונות לגבי עצמי או הרגשה של דברים מהעבר
זכרון ללא כול שליטה הכוונה, זה עולה לי לבד במוח ואני אומרת לעצמי למה אני פתאום נזכרת
בזה ואיך זה עולה לי לזיכרון.
מוזר פתאום אני מרגישה את עצמי ופתאום זה נעלם מה זה אומר? והזכרונות?
האושר שלי זה לחזור לעצמי כול כך התגעגעתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כפי שכבר כתבתי לעיל
ד''ר חיים היילפרין09/01/2008ניתוק הוא תגובה שכיחה לטראומה. אני מניח שעם הטיפול שתקבלי גם תופעה זו תיעלם. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)