מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכרת שהיתה בהריוןעדי17/02/2008
כשהייתי בהריון היה לי סכרת אשר טופלה בדיאטה בלבד
היום אחרי ההריון אין כבר סכרת
רציתי לשאול אם יש לי סיכוי לחלות בסכרת בעתיד וכנ"ל לילדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דווקא לי לא עונים
עדי26/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת - האם היא פרוגרסיבית?גל12/02/2008
אם יש נתון מסויים כיום, האם זה מחייב שעוד 10 שנים זה בטוח יהיה ערך גבוה יותר או שאפשרי כי יישאר סטאטי לאורך המון שנים (באותם תנאי תזונה וספורט כמובן). תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת האם היא פרוגרסיבית
פרופ` צבי ביסטריצר13/02/2008סוכרת היא מחלה כרונית. שמירה על איזון טוב מקטין במידה משמעותית התפתחות של סיבוכים כרוניים של המחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת10/02/2008
שלום רב,
אני חולה בסוג 2 (ערכים בסביבות) רציתי לשאול לגבי סוכר חום. האם יש בו פחות סוכר.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סןכר חןמ
פרופ` צבי ביסטריצר13/02/2008בסוכר חומ יש מספר קלוריות זהה כמן בסןכר רגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בעורשיר07/02/2008
שלום, האם יש איזשהו טיפול בעור המונע צלקות לאור הזרקות רבות לאורך השנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בעור
פרופ` צבי ביסטריצר13/02/2008הזרקות אינסולין באותו מקום לעיתים קרובות אינן גורמות לצלקת אלא לדילדול של רקמת השומן כדי להתגבר על הבעיה הזו יש להחליף מקומות הזרקה לעיתים קרובות ולהזריק באותו מקום לא יותר מפעם בחודש.
לצורך זה יש גרף/ציור מיוחד לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בעור
פרופ` צבי ביסטריצר13/02/2008הזרקות אינסולין באותו מקום לעיתים קרובות אינן גורמות לצלקת אלא לדילדול של רקמת השומן כדי להתגבר על הבעיה הזו יש להחליף מקומות הזרקה לעיתים קרובות ולהזריק באותו מקום לא יותר מפעם בחודש.
לצורך זה יש גרף/ציור מיוחד לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת פירותסער05/02/2008
שלום, סוכרת ילדים, יש מגבלת פירות, האם אפשר לאכול יותר מהמותר ולהוריד את הסוכר בצורה כלשהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגבלת פירות
פרופ` צבי ביסטריצר06/02/2008אכילה רבה של פירות מעלה את רמת הסוכר הדם לכן יש להקפיד על אכילת פירות לפי המלצת הדיאטנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרתית?רוני03/02/2008
שלום, אני בת 27 ערך ה BMI שלי הוא 21 משקל 60 ק"ג , גובה 169. עוסקת בפעילות גופנית באופן קבוע (כ 3 פעמים בשבוע) פעילות אירובית וכוח.
לאחר 3 בדיקות דם בהם ערך הגלוקוז היה 128 הופניתי להעמסת סוכר 75 מ"ג. תוצאות הבדיקה ה 1 - 127 תוצאות הבדיקה לאחר שעתיים ושתיים 75 ג' סוכר ענבים - 313. האם הדבר אומר שאני סוכרתית? אשמח לחוות דעת מאחר ומעוניינת להכנס להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
פרופ` צבי ביסטריצר06/02/2008השאלה כתובה בצורה לא ברורה, אנא נסחי את ערכי הסוכר בצורה יותר ברורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת 2שיר31/01/2008
שלום, יש לי סוכרת כבר כ-5 שנים (בת 25) ואני הרבה פעמים לא מרגישה טוב, נוטה לעלפונות, כשיש לי ירידת סוכר לרוב אני לא מסוגלת לתפקד וחייבת שמישהו יביא לי מייד כוס תה כדי שאתאושש, האם זה אופייני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת 2
ד``ר מריאנה רחמיאל10/03/2008מאוד. אך פירושו שאינך מאוזנת טוב.
עלייך לפנות בהקדם האפשרי לצוות המטפל כדי שיאזנך וימנע אירועים אל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהארז29/01/2008
אני יוצא עם מישהי כבר 3 דייטים. איך הכי כדאי לי לספר לה שאני חולה. אם היא תדע שאני מזריק אלף פעם ביום היא בטח לא תרצה אותי, לא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארז: שאלה
ד``ר מריאנה רחמיאל30/01/2008אתה לא מזריק 1000 פעמים ביום אלא פחות.
אתה מודד סוכר ומקפיד לשמור על בריאותך ואני בטוחה שיש לה הרבה תכונות חיוביות בנוסף להיותך סוכרתי.
חשוב להעביר לדעתי את המסר בהדרגה תוך מסירת מידע אובייקטיבי נכון ולא מפחידלגבי המחלה לפני הצגת העובדה שאתה חולה סוכרת.
אולי תמצא דרך לשוחח עימה על הנושא לפני שתספר לה שלך יש סוכרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרתיניב27/01/2008
שלום שמי יניב אני בן 18 ומאובחן כחולה סכרת כ 3 שנים
לעיתים ובעיקר בחורף יש לי הירדמות ותחושת נימול באצבעות בידיים במהלך השינה
חשוב לציין כי אני מאד פעיל עם כפות היידים אני עוסק בגינון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יניב: סכרת
ד``ר מריאנה רחמיאל27/01/2008סיבוכים בעצבים מופיעים במחלת הסוכרת בד"כ לאחר 10 שנים של מחלה לא מאוזנת. נימול בידיים הוא תופעה של פגיעה זו במערכת העצבים.
הסבירות הגבוהה יותר הנה שמדובר בקשר עם הגינון אולם יש לבצע בדיקה גופנית מדוקדקת ולפי הצורך לשלוח לבדיקות נוספות כדי להבדיל א מקור הכאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת 1שלומית24/01/2008
יש לי סכרת סוג 1 שאובחנה לפני כחודשיים, סביר להניח שהיתה קיימת כבר לפני כן.
לפני שבועיים אובחנה אצלי דלקת בעקב כף הרגל ובגידים שמסביב לעקב.
האם יש קשר לסכרת או שזה מקרי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומית: סוכרת 1
ד``ר מריאנה רחמיאל27/01/2008ככל הנראה מדובר במקריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי סוכרת?אילן22/01/2008
לפני כחצי שנה גילו לי 208 גלוקוז בצום. מאז ירדתי במשקל ואני פעיל גופנית שעתיים הליכה ושחייה סה"כ.
אציין שמזה 5 חודשים ערכי הסוכר בבדיקה ביתית לא חורגים מהנורמה.
בבוקר בצום עד 110
שעתיים אחרי אוכל עד 130.
ללא תרופות.
האם אני סכרתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילן: האם יש לי סוכרת
ד``ר מריאנה רחמיאל22/01/2008כל הכבוד.
סוכרים בצום צריכים להיות מתחת ל 100.
סוכרים שעתיים אחרי ארוחה מכילת פחמימות צריכן להיות מתחת ל- 140.
אם אלו המספרים - איםן לך סוכרת.
אם בצום בין 100-126 - נקרא חסר סבילות לסוכר. (שלבים לפני סוכרת ויש לוודא שפחות מ- 100).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום התרמה לאגודה לסוכרת 5.2.08עדי20/01/2008
ב- 5.2.08 יערך יום ההתרמה של האגודה לסוכרת נעורים.
לתרומת 10 ש"ח ניתן לשלוח SMS עם המספר 10 ל- 2525.
לסרטון יום ההתרמה -
http://www.e-dologic.co.il/sugar/page/01/
לאתר האגודה -
www.jdrf.org.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב
רוני03/02/2008כולם לתרום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדי17/01/2008
שלום,
יש לי סוכרת נעורים, ולאחרונה התגלה לתדהמתי ולצערי הרב ביותר שאני נשא איידס, האם יש השפעה כלשהי אחד על השני ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה:עדי
ד``ר מריאנה רחמיאל19/01/2008תתכן השפעה מבחינת התרופות לאיידס.
יש לעדכן את הרופאים התחום המחלות הזיהוצמיות על הסוכרת ולהפך בכדי לאפשר יעילות מירבית של כל התרופות ללא עליית יתר ל ערכי הסוכר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי: הריון
ד``ר מריאנה רחמיאל19/01/2008זהו ערך סוכר נמוך מאוד. אם אין לך סוכרת מטופלת באינסולין אז לא ברור לי מדוע ערך כל כך נמוך. לכן עלייך לידע במיידי את הרופאים המטפלים בך לם חזרה על הבדיקות וטיפול בהקדם.
ערכי סוכר נמוכים עשויים לגרום לאיבוד הרכה מסוכן לאם עם תתופעות בנהיגה למשל. לגבי העובר לא ידוע מספיק בספרות אל אם גם הואמרגיש ערכים אלו - לא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןורדית15/01/2008
אני נמצאת בשבוע 25+4 אתמול ביצעתי את בדיקת העמסת סוכר 50מ"ג והתשובה שקיבלתי היא 47,לפי מיטב הבנתי זה מאוד נמוך.
מה אני אמורה לעשות וכיצד זה משפיע עליי ועל העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורדית: הריון
ד``ר מריאנה רחמיאל19/01/2008זהו ערך סוכר נמוך מאוד. אם אין לך סוכרת מטופלת באינסולין אז לא ברור לי מדוע ערך כל כך נמוך. לכן עלייך לידע במיידי את הרופאים המטפלים בך לם חזרה על הבדיקות וטיפול בהקדם.
ערכי סוכר נמוכים עשויים לגרום לאיבוד הרכה מסוכן לאם עם תתופעות בנהיגה למשל. לגבי העובר לא ידוע מספיק בספרות אל אם גם הואמרגיש ערכים אלו - לא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית סוכרשי13/01/2008
אני נוטל נורמיטן 25 מ"ג פעם ביום.
בשתי בדיקות אחרונות במרווח של 3 חודשים תוצאות הגלוקוז
הם 99 ו 103.(בבדיקות הקודמות היו ערכים של 80-90)
ברצוני לציין שאני לא סובל ממשקל יתר ולאחי ולאימי יש סוכרת.
רופא המשפחה מסרב לשלוח אותי להעמסת סוכר- טוען שאין צורך.
האם לדעתך כדאי לבצע העמסה?
האם יתכן והנורמיטן גרם לעליית הסוכר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שי עליית סוכר
ד``ר מריאנה רחמיאל14/01/2008לא נראה לי שהנורמיטן גרם לעליית הסוכר.
אם הבדיקות בוצעו בצום הרופא צריך לשלוח אותך להעמסת סוכר. אם לא בצום - אז אין צורך.
אם גיל הסוכרת אצל אימך ואחיך הוא סביב 20-30 שנים יש לברר צורות שלסוכרת משפחתית מסוג MODY על ידי הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)