מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאריה18/05/2008
האם ילדים עם סוכרת זכאים לסיוע סייעת בגן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סייעת בגן
פרופ` צבי ביסטריצר20/05/2008אינני חושב שלפי החוק ילדימ חולי סוכרת זכאימ לסייעת בגן. עליך לשוחח על כך עמ הגננת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת מחלות בחולת סוכרתלירון14/05/2008
שלום, אני בת 22 חולה בסוכרת נעורים, אני רוצה לדעת איך לשמור על עצמי ממחות לב וכל הסכנות, כל מחלה או כל בעיה שאני קוראת עליה - מייד נקשרת במחלת הסוכרת, אני מרגישה שאני חשופה לעוד המון מחלות ר בגלל הסוכרת, איך אני יכולה לחזק את הגוף ולהימנע מכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת מחלות בחולת סוכרת ,
פרופ` צבי ביסטריצר20/05/2008עליך להקפיד על אזון מירבי של הסוכרת.בנוסף, רמות השומנימ בדמ, ערכי לחץ הדמ,חייבים להיות תקינימ.פעילות גופנית חשובה מאד .על ידי הפעולות הללו תקתיני את הסיכון למחלות לב.בריאות טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרני11/05/2008
האם פעילות גופנית יכולה לסייע לסוכרת נעורים? או שהיא רק טובה למבוגרים? כמו כן , איך היא מסייעת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני שאלה
ד``ר מריאנה רחמיאל12/05/2008פעילות גופנית מסייעת לכל אדם גם לילד עם סוכרת נעורים. היא חשובה לבניית רקמת שריר. היא חשיבות לשיפור תגובת הגוף לאינסולין.
אטנסולין באדם עם סוכרת מסוג 1 המבצע פעילות גופנית באופן קבוע יצרוך פחות אינסולין מאותו אדם עם אותה מחלה ואותו משקל ללא פעילות גופנית סדירה.
גם לטווח ארוך משפר את הסיכוי לא לפתח סיבוכים ומשפר איכות חיים ומצב רוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירות קיץעינב06/05/2008
שלום, האם יש להגביל אכילת פירות קיץ כמו דובדבנים אבטיח וכו'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירות קיץ.
ד``ר מריאנה רחמיאל07/05/2008מצטערת.
לא ברורה לי השאלהץ למי ולמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלי04/05/2008
שלום רב,אני בת 12 ומתעניית בסוכרת,
אפשר לשמוע בקצרה במה שונה סוכרת ילדים מסוכרת מבוגרים? כמו כן, ברצוני לדעת האם לילדים חולי סוכרת אסור לאכול ממתקים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יל: שאלה
ד``ר מריאנה רחמיאל06/05/2008שלום לי,
פורום זה אינו מספיק להרצאה של שעות בנושא סוכרת נעורים ומבוגרים. יש אתר של האגודה לסוכרת נעורים באינטרנט www.jdrf.com
דרך האתר תוכלי לקבל כל המידע הדרוש והמעניין גם ללא חברות באגודה.
בנוסף יש אתר באינטרנט הנקרא "מתוקים" גם בו ישים של מידע בנושא.
אם לא יספק אותך, את יכוולה לקנות הספקר הקרוי סוכרת של דר' קנטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפריתנעמה29/04/2008
שלום רב,
לביתי בת ה 4 יש משאבה (אנו חדשים, פחות מחודש בעניין) ואת הפרפרית אנחנו שמים באזור הישבן.
כל פעם שמחליפים פרפרית ומורידים את השינה נותרת צלקת/פצע קטן.
האם יש משחה/טיפול אחר?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמה:פרפרית
ד``ר מריאנה רחמיאל30/04/2008כאשר משתמשים במשאבה אין דרך אחרת למעט פרפרית.
פצעים ותגובות מקומיות אינם דבר נדיר.
חשוב להחילף כל 3 ימים ולא יותר. לפעמים החלפה תוך 2 וחצי ימים מונעת את הפצע.
ניתם להשתמש במשחה אנטיביוטית מקומית טרם החדרת הפרפרית אחרי ניגוב האזור.
האחות או הרופא בצוות הסוכרת המטפל בך לבטח ידעו להדריכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמרי27/04/2008
האם סוכרת מסוג 1 היא גנטית לחלוטין? כמה אחוז ממנה גנטי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרי:שאלה
ד``ר מריאנה רחמיאל29/04/2008סוכרת מסוג 1 אינה מחלה גנטית. זוהי מחלה בעלת חשיפה גנטית . אך יש צורך במרכיבים נוספים כדי שתופיע המחלה. גם הגנים המעורבים הם גנים של מערכת החיסון ולא של האינסולין..
למשל תאומים זהים - אם לאחד יש סוכרת מסוג 1 אז לשני יש 30% סיכוי לפתח סוכרת גם.
אב עם סוכרת נעורים - לילד יש סיכוי של 5%.
באוכלוסיב ככלל - 0.3% (היום בעליה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרה24/04/2008
שלום רב,
לבני יש סוכרת נעורים. ברצוני לדעת האם כשהילד יגדל תהפך הסוכרת לסוכרת מסוג 2?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרה:שאלה
ד``ר מריאנה רחמיאל27/04/2008לא. סוכרת נעורים היא הסיבה לסוכרת . זוהי סוכרת מסוג 1. והיא לא הופכת לסוג2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת נעורים בלי נוגדנים???אמא20/04/2008
לפני 4 חודשים אובחן בני - בן 6, סוכרת נעורים.
לא נימצאו נוגדנים בלבלב וגם לא בבלוטת התריס. עשו כל מיני בדיקות דם כדי לאבחן היטב ומדוייק את הסוכרת כי ייתכן וזו סוכרת אחרת ולא סוג 1. כרגע מטופל באינסולין זריקות.
השאלה הגדולה שלי היא, האם ייתכן שיש סוכרת נעורים ואין נוגדנים?
אבל אם לא נמצאו נוגדנים אז אולי תאי הבטא אינם נהרסים ויש מצב להציל?
האם ידוע על מקרים של סוכרת ללא נוגדנים והצליחו לחזק הלבלב ולהחזירו לתקינות?
דחוף. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת נעורים בלי נודנים.
ד``ר מריאנה רחמיאל21/04/2008בכ- 95-98% ממקירי סוכרת הנעורים מוצאים נוגדנים. כפי שבורור קיימים מקרים מועטים בהם יש סוכרת נעורים והנוגדנים אינם נמלאים.
כאשר אין נוגדנים הצוות מחפש סיבות אחרות לסוכרת שהתפתחה ואז אכן אופן המחלה, מהלכה והטיפול עשדויים להשתנות. אך סוגי הסוכרת האחרים הם נדירים יותר בגיל 6 שנים לעומת סוג הנעורים.
מקרי סוכרת שלא נגרמים על רקע נוגדנים אלא על רקע פגמים גנטיים במבנה תאי בטא בלבלב או תפקודם מטופלים לעיתים בטיפול השונה מאינסולין בשלבי המחלה השונים.
יש לבדוק לעומק כל מקרה לגופו. בטוחני שהצוות המטפל בך עושה כמיטב יכולתו בברור ובטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת נעוריםחיים17/04/2008
שלום רב, לבתי גילו לא מזמן סוכרת סוג 1 היא בת 5 ומאד קשה להרגיל אותה למזון שונה ממה שהיה, היכן אני יכולה למצוא צתחליפים טובעים עבורה, כי היא פשוט מסרבת לאכול כל דבר שמותר לה ומתעקשת על מה שאסור לה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיים: סוכרת נעורים
ד``ר מריאנה רחמיאל09/05/2008אין צורך בתחליפים טבעיים. ילד עם סוכרת נעורים יכול וצאחך לאכול את כל הפחמימות המורכבות שיךד רגיל אוכל. כמובן בכמות המתאימה . הטכנולוגיה היום (משאבות) וסוגי האינסולין הקיימים מאפשרים גם איכות חיים ובמצבים שיש קושי גמישות בסדר יום.
נכון שאסור (הסוכר יעלה מאוד) לאכול סוכרים פשוטים כגון סוכר, ממתקים, קולה רגילה, שוקו ממותק , מעדן ממותק וכדומה.
אלו הם מזונות שלא מומלצים לאף אחד ממילא לכן כדאי להרגיל אותה מגיל צעיר לא לאכול מזונות אלו עם סוכר פשוט בכמות גדולה וגם לא צריך שיהיו להם תחליפים.
פחמימות מורכבות הנדרשות לתזונה יש בכל תזונה מאוזנת המומלצת לילדים בריאים וחולי סוכרת כאחד.
אין לי ספק שהדיאטנית בצוות המטפל בך תוכל לפרט יותר, לשבת איתכם ולבנות תפריט בריא ומאוזן שיתאים לביתכם ללא צורך בתוספי מזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסוליןנאוה14/04/2008
שלום,
בתי בת השנה ושבע סובלת מסוכרת נעורים,לאחרונה עברנו לשימוש ב- novorapid במקום actrapid. לא היה שיפור, להיפך, רמות הסוכר גדלו. בימים האחרונים ישנו שיפור עם אותה כמות אינסולין ואותם ארוחות מדודות, האם יש קשר בין מזג האויר החם לבין ספיגת האינסולין?
כמו כן, האם מישהו משתמש באינסולין מהול ומבחין כי לפעמים אין כל השפעה לאינסולין תחת אותם תנאים- ארוחות מדודות, אותה התעמלות וכו'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נאוה אינסולין
ד``ר מריאנה רחמיאל21/04/2008בהחלט יש קר בין מזג אויר לבין פעילות האינסולין.
לוקח זמן עד שניתן להתרשם מהשפעת אינסולין חדש על גוף האדם. תמיד כשמחליפים מסוג אינסולין אחד לשני לוקח זמן עד שניתן להתרשם מהשפעתו ושוב יש לבתאים המינונים לעיתים תכופות על ידי הצוות המטפל.
גם באינסולין מהול וגם באינסולין לא מהול אותה מנה בדיוק עשויה להשפיע אחרת ידוע שקיימת שונות בין אתרי ההזרקה וגם בין מתן למתן בעיקר באינסולים מסוג הומולין נ ואינסולטראד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'יירוטוניק-אימון גופני נפלא לסכרתיתמר11/04/2008
שמי תמר ואני סכרתית מאז גיל 18 (כיום בת 36). אני עובדת כמורה לאימון גופני בשיטת ג'יירוטוניק , העובדת על חיזוק שרירים, הארכתם, תנועתיות של מפרקים, קואורדינציה, נשימה, חיטוב ועיצוב בעזרת מכשירים מיוחדים. האימון הוא חווייתי ומהנה יחד עם תחושה של עבודה מעמיקה ומקצועית על הגוף. השיטה פונה לקהל הרחב ולחולי סכרת. כאם סכרתית ל- 2 ילדים, שבמהלך 2 ההריונות לאחריהם היתה מאוזנת לחלוטין, אני מעבירה שיעורים גם למבוגרים ולבני נוער סכרתיים, שהדוגמה האישית שלי מהווה השראה עבורם. התוצאות נפלאות. אשמח אם תיצרו עימי קשר לנייד: 0523411313 או למייל [email protected] .
תודה ולהשתמע
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמון גופני בסוכרת
פרופ` צבי ביסטריצר11/04/2008נא לשלוח לי חומר בנושא בברנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומר בנושא ג'יירוטוניק
תמר19/04/2008יש אתר של השיטה בו ניתן למצוא חומר רב :WWW.GYROTONIC.COM
אשמח לשוחח עימך ולהציג את העבודה עם אנשים.
בברכה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיוסעמית10/04/2008
שלום, שמי עמית, חולה סכרת העומד לפני צו ראשון. האם מישהו יכול להעיד מניסיון או ממידע בדוק בוודאות בנוגע לגיוס חולי סכרת? האם הוכנס לשימוש פרופיל 35 שעליו דובר בעבר, והאם הגיוס הוא חובה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיוס חולי סוכרת
פרופ` צבי ביסטריצר11/04/2008גיוס חולי סוכרת לצבא הוא בהתנדבות ולא חובה .בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהר10/04/2008
שלום רב,
יש לי ילד בן עשר ומעניין אותי לדעת מה הם התסמינים שאמורים להדליק נורה אדומה בנוגע לסוכרת? כלומר, איך מזהים סוכרת אצל ילד קטן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ר: שאלה
ד``ר מריאנה רחמיאל21/04/2008סימני סוכרת הם חולשה, שתיה מרובה והשתנה מרובה. השתנת לילה. ירידה במשקל.
בכל אחד מסימנים אלו מומלץ לפנות לרופא המטפל בשאלת סוכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת סוג 2הילה07/04/2008
שלום רב,
האם מנסיונכם יש סיבות מולדות לסוכרת נעורים, או משהו שקשור לתזונה בהריון, או שאין כל קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת ותורשה
פרופ` צבי ביסטריצר11/04/2008סוכרת סוג 2 היא לעתימ תורשתית ,סוכרת סוג 1 קשורה עמ מבןה גותי מסוימ ,אבל זו לא סיבה מספקת להופעת סוכרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)