מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשד לסוכרת נעוריםמוריאל19/04/2010
היי ד"ר
אני בת 20 ובחודשים האחרונים יש לי יובש בפה תוך כדי שינה, סחרחורות ושתן מרובה בלילה.
האם יכול להיות שש לי סכרת? או שזה תסמינים גם של דברים אחרים?
אשמח לתגובה מהירה אני ממש בלחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לסוכרת נעורים
ד``ר מריאנה רחמיאל23/04/2010למוריאל שלום רב,
תסמינים אלו עשויים אכן להתאם לסוכרת.
עלייך לפנות בהקדם האפשרי לבדיקת רופא מטפל לשם בדיקת סוכר בדם ובשתן.בברכה,
במידה ואת מרגישה כאבי בטן, בחילות פני למיון
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןאורית18/04/2010
כאישה הסובלת מסוכרת נעורים ורוצה להיכנס להריון על מה עלי להקפיד בחודשים הקרובים? אלו בדיקות עלי לעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד``ר מריאנה רחמיאל18/04/2010לגילה שלום רב,
עלייך להקפיד על תזונה בריאה.
עלייך להגיע להמוגלובין מסוכרר של סביב 7% בלבד ללא היחפוגליקמיה. ועל הרופא לוודא שתפקודי התריס כולל TSH תקינים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח מיוחד בבית ספרמלי18/04/2010
שלום, בני בן 7 ולאחרונה התגלתה אצלו סוכרת. אני יודעת שמבחינת הבית ספר יש ביטוח כשהוא נמצא שם אבל היות ומדובר במחלה ספציפית רציתי לדעת האם צריך לעשות איזו הרחבת ביטוח על הילד בבית ספר אם חס וחלילה מזמינים אמבולנס או משהו כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח מיוחד לבית הספר
ד``ר מריאנה רחמיאל18/04/2010למלי שלום רב,
זהו אינו נושא רפואי ולכן איני בקיאה בו. עליך לפנות לבית הספרעצמו עם שאלה זו. העובדת הסוציאלית בצוות המטפל בכם . אני בטוחה שהיא יודעת ת התשובה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על הקשר בין סכרת נעורים לצליאקמאיר קסוס06/04/2010
לנכדתי בת ה-9 התגלתה סכרת נעורים לפני כחודש,והיום לאחר בדיקה נמצא חשד לצליאק, האם יש קשר בין שני המקרים ?, ואם כן, האם בטיפול נכון, ניתן לחזור למצב נורמלי באחד או בשני המקרים ? או שיהיה עליה לטפל בשני המקרים לאורך כל החיים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר ביןוכרת נעורים וצליאק
ד``ר מריאנה רחמיאל08/04/2010למאיר שלום רב,
אכן יש קשר בן שתי המחלו. שתיהן מחלות אוטואימוניות, כלומר ערור עצמי של מערכת החיסון נגד אברי הגוף.
במידה ואכן יוכח צליאק אצל נכדתך יהיה צורך בטיפול בשני המצבחם.
סוכרת: כרגע אין טיפול אחר
צלאק - דיאטה דלת גלוטן לכל החיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובה
מאיר קסוס09/04/2010תודה על תשובתך, ורציתי לשאול האם המצב אותו ציינת ערעור המעכרת החיסונית יכול לגרום חלילה לבעיות נוספות ? או שבגלל הסכרת נעורים התפתח הצליאק ?
אודה לתשובה, מאיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר מריאנה רחמיאל10/04/2010למאיר שלום,
לא מדובר במצב שנגרם בגלל הסוכרת.
זהו מצב שקיים של רגישות גנטית שהופכת את מערכת החיסון של הילד למסוגלת לפתח נוגדנים כנגד מערכות עצמיות. דבר שאינו אמור להתוף מסוגל לייצר דלקת עצמונית ברמת הלבלב (סוכרת נעורים), אברי המין (נדיר מאוד), בלוטת התריס (תת פעילות או עודף פעילות) , המעי (צליאק), עור, שיער .
כלומר, כל אחד מאיברים אלה עשוי להפגע בשלב זה א אחר של החיים ותפקידו של בופא המטפל להיות ארני לכך ולטפל בהקדם במידה ויש עדות לתהליך דלקתי כלשהו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לסכרתאסנת05/04/2010
שלום לך
יש לי חשש שהבן שלי בן השנתיים וחצי מראה סימנים של סכרת. ישנם ימים שהוא עושה פיפי המון פעמים. הוא יכול לעשות פיפי שלוש פעמים רצוף בהפרש של 10 דקות. ועם כמות כאילו הוא לא עשה פיפי הרבה זמן.
האם יש לי ממה לחשוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לסוכרת
ד``ר מריאנה רחמיאל08/04/2010לאסנת שלום רב,
אד הסימנים השכילים ביותר של סוכרת הוא שתיה מרובה והשתנה מרובה. א שמת לב אלחהם אא פני בהקדם לרופא ילדים לשם בדיקת ערך סוכר בדם ורידי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותעומר02/04/2010
גילו אצלי סוכרת (אני בן 15) אני מאוד מבולבל
אני מאוד אוהב שוקולד ומתוקים באופן כללי יהיה לי מאוד קשה לוותר על זה דבר נוסף נתנו לי אינסולין לנטוס (אחד מהשניים שנתנו לי) ואמרו לי שאני לא אשמין איתו ואני רוצה עוד דעה בנושא הזה.. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות
ד``ר מריאנה רחמיאל04/04/2010לומר שלום רב,
המנעות ממותק ומשוקולד הם הבסיס לטיפול. אם תאכל את כל אלה הסוכר יעלה ויסכן אותך, אם תאכל תזריק עבור הממתקי הללו אינסולין תשמין.
מבחינה תזונתית חולה סוכרת צריך לאכול זונה בריאה של אדם בריא. הבעיה בעולם המערבי הא של ממתקין, חטיפים שאינם בריאם ואינם מומלצים לאף אחד והם אחת הסיבות להשמנה לכן, אם אתה מודאג בכלל ממשקל תפסיק לאכול אותם למעט אירועים מיוחדים כגון יום הולדת, אירועים מיוחדים לא באופן קבוע.
לנטוס או אינסולין באופן כללי א6ינם גורמים לעליה במשקל אם לא אוכלים ביתר. אם ץאכל יוץר - תזרי ק יותר אינסולין כדי לאפשר ספיגה של מזון זה ותעלה במשקל. תזונה בריאה ם אינסולין ופילות גופנית לא תביא להשמנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משאבהענת25/03/2010
שלום רציתי לקבל מידע בנוגע ליתרונות וחסרונות של משאבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משאבה
ד``ר מריאנה רחמיאל04/04/2010המידע המצורף כאן נלקח מהחוברת שצוות המרפה שלנו כתב לכל מי שמעוניינן להתחבר למשאבה ותוכן החוברת מפורסם באתר האגודה לסוכרת נעורים בישראל.
מהי המשאבה ?
המשאבה הינה מכשיר המכיל מערכת המסוגלת להזליף אינסולין באופן רציף דרך צנרת דקיקה אל תוך הרקמה התת עורית.
יתרונות המשאבה:
1. המשאבה הינה החיקוי הקרוב ביותר המצוי כיום ללבלב מלאכותי
• מאפשרת תיקון מהיר של ערכי סוכר גבוהים ונמוכים
• מאפשרת התאמת המינונים לאורח החיים, מאפשרת גמישות בארוחות ובפעילות הגופנית ובארגון סדר היום.
2. משתמשים רק באינסולין מהיר (הומלוג, נובוראפיד).
3. משתמשים בעיקר באזור הבטן, אולם לא בהכרח, ניתן גם ישבן, ירכיים, אולם אופן הספיגה מהבטן יותר רציף וקבוע לעומת הגפיים.
4. נורמליזציה של אורח החיים - המשאבות מתוכנתות בצורה שתאפשר הזלפת אינסולין בקצבים שונים במשך היממה וכך מאפשרת ניהול אורח חיים גמיש.
5. מאפשרת איזון טוב יותר של HbA1c - רק אם מקפידים על מדידות מרובות וספירת פחמימות עם תגובה מתאימה.
חסרונות המשאבה:
1. צורך ב- 4-7 מדידות סוכר ביממה.
2. ניתן להכנס למצב מסכן חיים של חמצת סוכרתית תוך זמן קצר של ניתוק משאבה או משאבה שאינה מזליפה אינסולין כראוי, לכן נדרשות מדידות מרובות יום-יום.
3. היפוגליקמיה שכיחה יותר כאשר ערכי הסוכר קרובים לנורמה. בתחילת הטיפול אירועי היפוגליקמיה שכיחים יותר, אך בסה"כ תדירותם נמוכה יותר בטיפול במשאבה.
4. תגובות עוריות לפרפרית ואף זיהומי עור מקומיים.
5. עליה במשקל – אם מפריזים באכילת פחמימות.
6. תקלות טכניות
7. צורך בהחלפת פרפרית וצנרת אחת ל- 3 ימים או פחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת14/03/2010
שלום רב
אני בת 30.
עקב קוצר נשימה והתעלפות פוניתי למיון שם נערכו לי בדיקות דם, צילום חזה וCT ריאה, שלא העלו ממצאים חשודים מלבד חשד למחלה כרונית בריאה שמצריכה המשך בירור אצל רופא ריאות. בבדיקה הגופנית הרופאה מיששה תירואיד מוגדל והפנתה אותי לבדיקות תפקודי תריס מלאים ואולטרסאונד צוואר. יש לציין כי אני סובלת מקוצר נשימה ומתחושת "גוש בגרון" מזה זמן רב, אולם לא בדקתי זאת עד הארוע המתואר למעלה. אני מאד לחוצה כיוון שהתור לאולטרסאונד קבוע לעוד מספר שבועות, ומשיטוט באינטרנט ראיתי שהתסמינים מהם אני סובלת יכולים להיות אופייניים לסרטן בלוטת המגן. האם נכון הדבר? והאם פניה לאנדוקרינולוג טרם הבדיקה מומלצת? אודה לכל תשובה שתוכל לסייע לי בחששותי! תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
ד``ר מריאנה רחמיאל17/03/2010לליאת שךלום רב,
אין זה הפורום המתאים לשאלתך.
אנא פני לפורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תורשתיות סוכרתענת02/03/2010
שלום, רציתי לברר האם מדובר במחלה תורשתית. לאבי יש סוכרת, האם זה אומר שיש לי נטייה לכך? במידה וכן האם יש משהו שאני צריכה לשים אליו יותר לב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורשתיות סוכרת
ד``ר מריאנה רחמיאל05/03/2010לענת שלום רב,
מדובר בתשובה מורכבת. תורשתיותהסוכרת תחויה בסוג הסוכרת.
סוכרת מסוג 1 (סוכרת נעורים) - אם יש לאב סוכרת מסוג זה, לילדיו יש 5% לפתח סוכרת מאותו סוג ולא ניתן למניעה.
סוכרת מסוג 2 (זו שתלויה בהשמנה) - סיכוי של כ- 50% לפתח גם, ניתנת למיעה ל ידי תזוה בריאה, אורח חיים בריא, ספורט ום יומי והמנעות מעליה במשק, המנעות ממזוות ממתוקים.
סוכרת מסוג משפחתי תורשתי MODY - יש לבדוק ולאבחן בהקדם קיומה בכל בני המשפחה כדי לטפל מוקדם ככל האפשר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת ותורשה
פרופ` צבי ביסטריצר12/03/2010אמ לאמ סוכרת סוג 1 הסיבון לילדיה הוא פחות מחמישה אחוז . ניתן למנוע את מרבית מקרי סוכרת סוג 2 על ידי אורח חיימ נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות סוכרת
ענת15/03/2010אם לאבי יש סוכרת נעורים יש סיכוי שאפתח סוכרת סוג 1 ולאו דווקא נעורים- כלומר בגיל מבוגר יותר ולא בילדותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות סוכרת
ד``ר מריאנה רחמיאל17/03/2010אם צלאביך יש סוכרת מסוג 1 יש לך סיכוי של כ- 5% לפתח סוכרת מסוג 1 בכל גיל בחייך.
סוכרת מסוג 1 הא שם נרדף לסוכרת נעורים, שיכולה לפרוץ גם בגיל 40 שנה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות סוכרת
ענת15/03/2010אם לאבי יש סוכרת נעורים יש סיכוי שאפתח סוכרת סוג 1 ולאו דווקא נעורים- כלומר בגיל מבוגר יותר ולא בילדותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתוות סוכרת
ד``ר מריאנה רחמיאל17/03/2010עניתי כבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרתריבקה01/03/2010
לבתי בת 12 הוצע טיפול של משאבה אך היא אינה מעוניינת והבנתי שלמשאבה יש גם לא מעט חסרונות שמשפיעים ישירות על האיזון
מה עוד ניתן לשקול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
ד``ר מריאנה רחמיאל05/03/2010לריבקה שלום רב,
אם נערה איה מעוניינית במשאבה אז לדעתי אין מקום "להכריח" כי היא זו שנושאת אותה.
לא ברורה לי השאלה "מה עוד ניתן לשקול" - אינסולין לסוגיו בהתאם לאורח חייה, תזונה ופעילות גופנית... אין טיפול חדשני אחר כלשהו בסוכרת מסוג 1
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת נעוריםאילנה21/02/2010
בקשר לילדה בת 11 חולת סוכרת נעורים האם בגיל זה מותרת משאבה ?האם קיים טיפול יעיל יותר?
כיצד אוכל לקבל כתובת לקבוצת מחקרלצורך תרומה ! זו בקשת הילדה למשימת בת מצווה
תודה אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת נעורים
ד``ר מריאנה רחמיאל22/02/2010לאילנה שלום רב,
בהחלט מותרת משאבהבכל גיל. אצלינו מטופלים ילדים במשאטבה כבר מגיל שנה וחודש ללא בעיות וגם מוקדם יותר אפשרי. כמובן שבגיל 11 שנים זו גם החלטה של המשפחה והילדה בשעתוף עם הצוות הרפואי.
בכל מרכז רפואי בארץ נערך מחקר בתחומים שונים. לפי תחום המחקר בו אתם מעוניינים אפשר להפנותכם למרכז המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתנה בסכרתיעל16/02/2010
מדוע נגרמת השתנה מרובה כאשר ערכי הסוכר גבוהים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתנה בסוכרת
ד``ר מריאנה רחמיאל16/02/2010ליעלשלום רב,
כשאננו אוכלים כל דבר הוא מתפרק ליחידות קטנטת המי ונספג לדם. כל פחמימה שאנו אוכלים מתפרקת לגלוקוז שנמצא בדם. גלוקוז זה אמור להיות מועבר במהירות לתוך התאים ולספק אנרגיה בתוך התא כאשר במערכת כלי הדם מחוץ לתא אמורה להשאר רמה בדם של עד 180 מג לדל. ברגע שהרמה בדם היא מאל 180 הכליות מיד מפנות את עודף הסוכר הזה וכהן מפנות את העודף הזה הן מפרישות אתו עם מים. ככל בערך הסוכר יותר גבוה יש צורך ביותר מים כדי להפרישו דרך הכליות ומערכת השתן וכך משתינים יותר וצמאים יותר כי עם הסוכר איבדנו מים חשובים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה...
יעל18/02/2010שלום,
בהמשך לשאלתי על השתנה,
האם עודף הסוכר בדם משפיע גם על יציאת מים מהתאים (אוסמוזה)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
ד``ר מריאנה רחמיאל20/02/2010לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרתחנן14/02/2010
שלום.
נמצא בבדיקות דם אצלי :
GLUCOSE=118
UREA=52 (מה זו הבדיקה הזו)
האם יש לי סוכר ואם כן מה לדעתך עלי לעשות ?
תודה
אורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
ד``ר מריאנה רחמיאל15/02/2010לאור שלום רב,
UREA הוא מדד כלייתי ומשתנה גם בהתאם לכמוטת המים ששתית וגם מייצג תפקוד כלייתי.
ערך הסוכר אינו תקין למרות שעדיין אינו עומד בהגדרת סוכרת בפני עצמו כיאם טרון סוכרת אם נלקח בצום של 8 שעות למעט מים. לכן עלך לפנות בהקדם לרופא המטפל לשם הדרכה, ברור נוסף וטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירי10/02/2010
ילדתי לפני שבעה שבועות.במהלך ההריון אובחנתי כחולה בסכרת הריון שאוזנה ע"י דיאטה.
העמסת סוכר 75 אתמול.אחרי צום - 102 אחרי שעתיים 89.5
האם יש חשש לסכרת ? ....
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר מריאנה רחמיאל10/02/2010לשירי שלום רב,
תוצאות על פניו אינן מדאיגות ואינן מעידות על סוכרת. אולם עלייך לפנות אל הרופא שהפנה אותך לבדיקת אלה לשם סיכום והדרכה ספציפיים לגבייך.
בבררכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותמלי08/02/2010
שלום, אני אמא לילדה מקסימה בת 7. לאחרונה אובחנה אצלה סוכרת נעורים ומאז היא מאוד לא שקטה. ניסיתי להסביר ולנחם אבל ללא הצלחה. האם יש איזה סוג של רופא שמתמחה בילדים או משהו כזה שניתן לפנות אליו כדי שיסביר לה בצורה מקצועית יותר ומרגיעה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות
ד``ר מריאנה רחמיאל10/02/2010למלי שלום רב,
סוכרת נעורים הינה מחלה שההתמודדות עימה אכן דורשת ירוב של כל תחומי החיים. תזזונה, פעילות, דקירות, הזרקות אינסולין וילד בן 7 שנים נאלץ להתמודד עם כל זה וחווה את תחושת האובדן וחוסר הבטון גם כן.
בצוות המרפאה יש גוף שאחראי ל בריאות הנפש. בכל צוות יש דמויות שזהו תפקידן. אצלינו יש עובדת סוציאלית ומטפלת באומנות שעוזרת לילד להתמודד עם המחלה ועם החוויות שלה בדרך המתאימה לגילם וההורים מקבלים הכוונה מתאימה להדרכה המותאמת לגיל. בכל צוות רב תחומי יש דמויות אחרות כגום פסיכולוגית העוזרות באותה ההתמודדות. עלייך רק לדווח לרופא ולאחות על הקשיים הללו והם יפנו אותך לדמות המתאימה בצוות שלכם.
בברכה ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)