מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימנים לסכרת אצל פעוטהטלי03/12/2007
ביתי בת שנה ו 4 חודשים.
כרגע סובלת משילשולים (וירוס הרוטה). ביומיים האחרונים היא מרבה בשתייה באופן בילתי רגיל.
נכון שהיא מאבדת נוזלים עקב השילשול, אבל הוא נמשך מס' ימים (וגם היה לפני חודשיים) והשתייה המרובה היא תופעה חדשה.
בהתחלה זה שימח אותנו, אבל הכמות המרובה כל כך מתחילה להדאיג. (היא כל כמה דקות מבקשת בקבוק. כמות המזון שלה די רגילה).
שאלתי:
מהם הסימנים לסכרת חוץ משתייה מרובה?
האם יש סיבה לדאגה?
מה עלינו לעשות על מנת לברר את החשד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנימ לסוכרת אצל פעותה
פרופ` צבי ביסטריצר05/12/2007קרוב לודאי שלילד ך אין סוכרת. ניתך לבדוק סוכר בדמ ובשתן. אין סימוימ ספציפיימ
לסוכרת בגיל זה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימנימ לסוכרת אצל פעותה
פרופ` צבי ביסטריצר05/12/2007קרוב לודאי שלילד ך אין סוכרת. ניתך לבדוק סוכר בדמ ובשתן. אין סימוימ ספציפיימ
לסוכרת בגיל זה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימנימ לסוכרת אצל פעותה
לסוכרת בגיל זה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטטותמרגלית28/11/2007
שלום,
רציתי לדעת האם נער בגיל 17 שבדמו הסוכר הוא ברמה של 120 בצום והוגדר ע"י רופאת המשפחה כסכרתי יכול לאכול בטטות?
לתשובתך תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למרגלית, בטטות
ד``ר מריאנה רחמיאל03/12/2007שלום רב,
ככל הנראה בנער עם עודף משקל אם הוגדר כך על ידי הרופאה המטפלת שלו.
אם כך הוא הדבר אז יש צורך בטיפול על ידי שינוי אורח חיים לאורח חיים בריא וייעוץ בהקדם על ידי דיאטנית לגבי סוגי המזון המומלצים, כמויות שלהם ותחליפים.
באופן עקרוני - אין בעיה לאכול בטטות השאלה היא יחד עם מה בארוחה ובאיזה כמות אם כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה פרוש הכינוי "מוש"? למי הכוונה?אלמוני26/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תשובה לאלמוני
ד``ר מריאנה רחמיאל26/11/2007אין לי שמץ של מושג - סוכרת נעורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משאבהעדי26/11/2007
באיזה שלב אפשר להעביר ילד למשאבה? האם זה מידי או שמתחילים להרגיל אותו למצבו החדש בעזרת הזרקה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעדי: משאבה
ד``ר מריאנה רחמיאל26/11/2007ההחלטה מתי להעביר ילד למשאבה תלויה בצוות המטפל ובתא המשפחתי. בכל גיל ובכל שלב ניתן לקבל אינסולין במשאבה. השיקולים הם אינדוידואליים ומורכבים.
בכנס האחרון של האגודה לסוכרת נעורים היתה הרצאה בנושא על ידי דר' שליטין - ניתן אולי ליצור קשר עם האגודה ולקבל תוכן ההרצאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלהירון22/11/2007
מה מומלץ לתת לילד לאכול כדי למנוע סוכרת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לירון: יש לי שאלה
ד``ר מריאנה רחמיאל25/11/2007לירון שלום,
אם מדובר בסוכרת מסוג 1 - אין דרך למנוע. מדובר בתהליך אוטואימוני (מערב מערכת חיסון) בעל חשיפה גנטית ואירועים שמתחילים את התהליך שאינם ידועים בברור.
לכן, אין כרגע דרך ידועה ומוכרת בספרות למניעת סוכרת מסוג 1.
אם מדובר בסוכרת מסוג 2 - ההמלצה החשובה ביותר היא ניהול אורח חיים בריא מבחינת תזונה בריאה, מזונות בריאים, פעילות גופנית יום-יומית ושמירה על משקל ממוצע, ומניעת עודף משקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיואב20/11/2007
שלום
לביתי בת ה 4 יש משאבה (אנו חדשים, פחות מחודש בעניין) ואת הפרפרית אנחנו שמים באזור הישבן.
כל פעם שמחליפים פרפרית ומורידים את השינה נותרת צלקת/פצע קטן.
האם יש משחה/טיפול אחר?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליואב: שאלה
ד``ר מריאנה רחמיאל25/11/2007ליואב שלום,
זוהי שאלה שעליך להפנות קודם כל אל האחות ואל הרופא בצוות המטפל שלך ואין לי ספק שיש להם עצות.
הם חייבים לדעת על קושי זה שיתגלה, לשם תעוד וטיפול.
בכדי להמנע מהופעת פצעים אלו, שאינם תופעה נדירה:
1. נקיון ידיים מקסימלי של ההורים לפני החדרת הפרפרית.
2. ניקוי היטב של האזור של החדרת הפרפרית על ידי אלכוהול.
3. החלפת אזור הפרפרית כל 3 ימים או פחות - אך לא יותר.
טיפול על ידי משחה אנטיביוטית מקומית לפי ייעוץ הרופא המטפל שלך כאשר הפצעים מופיעים.
וישנן שיטות מניעה נוספות - אך חשוב להתחיל מאלו ואת השאר - מהצוות המטפל שלך משום שהם כרוכות במריחת חומר אנטיביוטי מניעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעהגילי18/11/2007
שלום, אני נוסעת לדרום אפריקה ל15 יום. אני משתמשת בגלוקומיל וגלוקורייט ובלילה מזריקה nph
שאלה: האם אפשר לזמן נסיעה להוסיף מנת כדורים במקום אינסולין שכן אין לי אפשרות לשמור אותו בקירור. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגילי: נסיעה
ד``ר מריאנה רחמיאל20/11/2007זוהי שאלה שעלייך להפנות לרופא המטפל שלך. התשובה תלויה במידת האיזון, ערכי סוכר, ערכי המוגליובין מסוכרר ולמעשה הכרות עימך - המטופלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת נעורים?שלומי מתל אבי16/11/2007
שלוםם לכם עברתי בדיקת סוכר לפני שלוש חודשים בדיקת סוכרר ויצאא שיש לי סוכר 87 האם זה טוב כי אני חושב שיש לי סוכרת יש לי שפתים יבשות ותאבון מוגבר אני גם מרגישש עיף כול הזמן כיאלו עינים שלי נעצמות לבד מרגיף חולשהה ואני לא הולך לבדוק את זה אבל הבדיקת דם עם סוכר 87 זה תקין?מה אתה מציעל לעבור על הבדיקה שוב והבדיקהה היתה בצום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעידן
ד``ר מריאנה רחמיאל18/11/2007ערך של 87 בבדיקת סוכר בכל זמן. בצום, אחרי אוכל ובכל מצב היא תקינה לחלוטין.
על כל התלונות שציינת עליך לפנות לרופא המטפל לבדיקה גופנית וברור בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה מזון לא מכיל סוכריםמיטל13/11/2007
מבקשת לדעת אילו מזונות לא מכילים סוכר ותחליפיו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזון ללא סוכרים
פרופ` צבי ביסטריצר13/11/2007
בחלבונים ובשומנים אין סוכרים אבל בסופו של דבר מרכי המזון הופכים לסוכרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרתאורי07/11/2007
האם מרכיב התזונה חשוב כמו הגנטי? בני אוכל המון ממתקים. יש מקום להתפתחות סכרת? או שהעיקר זו הגנטיקה. אין במשפחתנו בעייה זו ברוך השם.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתקימ וסוכרת
פרופ` צבי ביסטריצר08/11/2007ממתקים אינם גורמים לסוכרת.
הסוכרת סוג 1 נגרמת ע"י מרכיב גנטי בתוספת לגורם סביבתי כגון וירוסים
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוקיםחסוי04/11/2007
הנכד שלי אוהב מאוד ממתקים ואני בפחד גדול כשאני מסתכלת איך הוא אוכל אותם, 2-3 בבת אחד. האם זה חס וחלילה יכול לגרום לו לסןכרת?
תודה, סבתא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנכד שאוהב ממתקים
פרופ` צבי ביסטריצר05/11/2007שלום רב,
ממתקים אינם גורמים לסוכרת אלא לקלקול שיניים
בברכה
פרופ. ביסטריצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה?
חסוי23/08/2014ממתקים יכולים לגרום להשמנה שתגרום לסוכרת 2.
מאיפה הבאת שממתקים לא יכולים להיות כגורם התחלתי לסוכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה? - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר24/08/2014אתה צודק, השמנה עלולה לגרום לסוכרת סוג 2 ,בעיקר במשפחות עם רקע גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת סוכר בדםצביקה28/10/2007
GLUCOSE 101.85 MG/DL ( 65.00- 100.00) (.........)*
זה סוכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת סוכר בדמ
פרופ` צבי ביסטריצר29/10/2007רמת סןכר של 102 מג. איננה מצביעה על סוכרת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת סוכר בדמ
פרופ` צבי ביסטריצר29/10/2007רמת סןכר של 102 מג. איננה מצביעה על סוכרת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סוכרת?חסוי25/10/2007
שלום
ביתי בת 5, החלה בתקופה האחרונה לשתות כמות גדולה מאוד של מים, ועוד לפני שהיא שותה היא כבר רצה לשירותים למתן שתן.
ממה שקראתי נראה כי היא עונה לסממני סכרת נעורים, נראה כי היא מאוד רזתה בתקופה האחרונה ועיניה מעט כבויות, נשלחנו לבדיקות דם ע"י רופא ילדים ואנו ממתינים לתשובה.
אם כן יש סכרת, הייתי רוצה לדעת מאיפה זה בא ? למה פתאום ? מהו הטיפול הניתן לילדה כ"כ קטנה ? האם זה לכל החיים ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון סוכרת סוג 1
פרופ` צבי ביסטריצר25/10/2007ראשית יש לאבחן אמ לילדה יש סוכרת . אמ יש לה סוכרת סוג 1 הטיפול הוא על ידי אנסולין בדרך כלל לכל החיימ .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת סוכרגרשון21/10/2007
ילדה בת שנתיים אחרי מחלות ויראליות של שיעול צינון וכד', נחיתה של הסוכר עד אפתיות מוחלטת סוכר בדם 38 ,לאחר מספר ימים אינסולין גבוה.לסירוגין מופיע חום גבוה .מה יכולות להיות הסיבות למצב?(הילדה נמצאת כרגע בבירור) אך מה הרופאים מחפשים?
הרבה תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמה נמוכה של סןכר בדם
פרופ` צבי ביסטריצר22/10/2007יתכן רמה נמוכה של סוכר בדם לאחר מחלה וירלית . הרןפאים מחפשימ הפרעה הןרמןןאלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 13בתיה כ.19/10/2007
האם 30-35 יח' אינסולין מהיר + 12 יח' אנסולין איטי ביממה נחשבת לכמות גדולה עבור ילד בן 13?
סליחה אם השאלה מטופשת אבל הבנתי שזה יכול להורות על עתודת האינסולין שבגוף.( אם יש או אין הפרשה בלבלב).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבתיה, ילד בן 13
ד``ר מריאנה רחמיאל18/11/2007מינון האינסולין היוצי לילד בן 13 שנים נקבע לפי צריכת האינסולין שלו, משקלו, מצב ההתבגרות המינית ומעקב ערכי הסוכר במחברת הרישום על ידי הרופא המטפל. כאשר אין בידי את כל הנתונים הללו איני יכולה לענות על השאלה - אין לי ספק שרופא הסוכרת המטפל שלך אינו מט]ל בעודף אינסולין שלא לצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)